fredag 27. november 2009

Stempelgledes kortkonkurranse



Stempelglede har en kortkonkurranse på gang med fantastisk flotte premier! Det er bare å kaste seg ut i det - fristen er den 6.desember.
Oppgaven er som følger:
Lag et kort ved hjelp av Stempelglede-stempler.
Bruk bildene ovenfor som inspirasjon og fargereferanse

Inspirasjonsbildene er jo bare så nydelige, og siden jeg elsker mine Stempelgledestempler måtte jeg jo bare prøve meg på denne! De er vel de av stemplene mine jeg bruker aller mest, og ett av dem er nesten alltid med på et kort;)


Jeg har brukt en del forskjellige teknikker på dette kortet. Engelen er vel min aller største favoritt. Jeg har stemplet den med Archival Ink Coffee på fotopapir. Deretter har jeg malt skygger med Distress Ink Weathered Wood både på bakgrunn og på vingene. Vingene har også fått litt Distress Glitterlim i fargen Weathered Wood, men dette kommer ikke noe særlig frem på bildet. Håret har fått litt farge av Distress Ink Scattered Straw. Kanten er farget med Vintage Photo, rufset og svertet med Cats Eye Dark brown. Sydd en søm med mørkebrun tråd. Under har jeg et panel av et gammel notepapir som jeg først har malt med litt Gesso. Deretter har jeg sydd to sømmer med mørkebrun tråd i kantene, rufset og krøllet det og malt med Crackle Paint i fargene Picked Fence og Weathered Wood. Under der har jeg laget en ramme kuttet ut med Spellbinders Label One i Bazzill Vanilla. Har stemplet med Weathered Wood kristtorn kantstempel fra Stempelglede og deretter klarembosset det. Etterpå har jeg gått over med Vintage Photo og Dark Brown i kantene.
Panelet er et mønsterark fra Papirdesign med blå og brune snøstjerner (som ikke synes så godt her). Jeg har stemplet kantene med det samme kristtornstempelet som på rammen med Weathered Wood. Har stemplet først en gang med vanlig stempelsvertemengde, for så å stemple en svakere skygge (trykket av to ganger. Er vel heller ikke så lett å se på bildet kanskje. Panelet har også fått søm, blitt rufset og svertet i kantene. Basen er mørk brun Bazzill. Pynten er en bord jeg har lagd med snøkrystall bordpunch fra Martha Stewart. Hvert snøfnugg har fått en blå bling. Bånd fra lokal syforretning. Har pyntet med en "kobberrose" fra Kort & Godt som har fått en snøkrystall som jeg har punchet ut fra en Martha Stewartpunch av gammelt noteark og svertet i kantene med Vintage Photo. Under har jeg lagt "granbar" i punchet ut med en McGill-punch. Festet to kobbersnøkrystaller fra Kort & Godt i mørkebrun vokset lintråd.


Et nærere bilde hvor bakgrunnene jeg har lagd kommer litt bedre fram.


Et detaljbilde av pynten.


På side 2 i kortet har jeg lagd panel på samme måte, men har brukt Spellbinders Label 8. Har også lagd et mørkebrunt panel med borderpunchen fra Martha Stewart hvor også snøfnuggene har fått litt blå bling. Har lagd samme ramme som på fronten, men her kommer den bedre frem siden den er montert på 3d-puter. Pleier vel ikke så ofte å gjøre det på innsiden av kortet pga. tykkelsen, men her synes jeg det passet bra. Tekststempelet er "Glade Jul" fra samme plate som engelen på forsiden. Det er stemplet på Bazzill Vanilla som er svertet med Vintage Photo.


Ganske så lik 3. side. Skrivepanelet er også svertet Bazzill Vanilla og jeg har stemplet kristtornstempler fra samme plate som jeg har brukt rundt kantene på panelet og på rammene.


Her ses begge innsidene.


Jeg har gjort akkurat det samme med panelet på baksiden som de andre sidene. Rufset og svertet kanter. Stemplet kristtorn kantstempel i to omganger rundt kantene og sydd søm. Her har jeg lagd samme bord med snøfnugg og bånd som på forsiden (liker at det er likt når jeg ser kortet utbrettet på utsiden - (rødme)). Engelen er fra samme plate som den på forsiden og er malt med de samme Distress fargene og glitterlim.
Til slutt har jeg stemplet mitt personlige julestempel på Bazzill Vanilla og svertet med Vintage Photo og Dark Brown i kantene.

Ha en fin kveld!

onsdag 25. november 2009

Adventskalender

Jeg lagde min første, og hittil eneste fyrstikkeskekalender i fjor! Det var kjempegøy å lage den, men siden det er dårlig med hjemmeboende barn her for tiden har det ikke blitt flere;) Ble egentlig ganske fornøyd med den, siden jeg var ganske fersk i scrappegamet da jeg lagde den;) Jeg har den for tiden hjemme for påfyll av årets gaver. Det er mitt barnebarn på 4 år som har fått den. I fjor ble den fylt med alt fra teaterbillett, togtur til Oslo med bl.a. besøk av Slottsplassen og julemarked med mormor og tante (som jeg senere lagde et mini clearalbum fra på kurs hos Gudrun Loennecken) samt mer tradisjonelle ting som litt godteri, hårpynt o.l. Har brukt de mellomstore eskene, men det kan være en utfordring å finne ting som passer i de små skuffene;) Fant i hvertfall ut at en slik "magisk" klut gikk akkurat oppi. Tar med meg en eske ut når jeg handler for å prøve, ser kanskje litt rart ut;) men kjedelig å komme hjem å finne ut at det akkurat ikke gikk oppi esken!
Jeg har brukt papirer fra 3ndys fjorårskolleksjon som jeg aldri blir lei!



Jeg har kledd med paneler fra de ulike 3ndypapirene. De er svertet med catseye Creamy Brown og rufset i alle kantene. Brukt ulike stempler fra juleseriene til Stempelglede. Brukt Creamy Brown her også (kommer kanskje litt dårlig frem på bildene her) De små tekststripene som er festet på en snøfnuggbrads er stempler fra Norsk Stempelblad. Alle fyrstikkeskene har også fått paneler som er svertet og rufset i tillegg til å ha fått Glimmermist i gull. Brukt knotter fra Tim Holtz. Jeg har stemplet på datoene, men husker ikke hvor det stempelsettet kommer fra.



Her sees de to andre sidene. På det ene panelet har jeg stemplet "Glade Jul" og på det andre snøfnugg, begge fra Stempelglede. I tillegg festet et clear snøfnugg fra Heidi Swapp som har fått glitterlim på seg. Neste side har fått et englestempel fra Stempelglede på det ene panelet og så har jeg festet en snøkrystalldiecut som også er pyntet med litt glitterlim. Oppå der har jeg festet et stempeltrykk "Juleklem" fra Kreativ Hobby? med 3dputer.



Toppen har fått det nydelige mønsterarket med engler som spiller i trompet.
Jeg har rufset og svertet kantene også her, samt gitt det en god dæsj med gull Glimmermist. Pyntet med en snøstjerne i filt fra Minnehjørnet som har fått glitterlim i fargen stardust og lagt en snøkrystall av tre oppå der. Har pyntet den med brunt glitterlim Distress Walnut Stain og brukt en brad med krystall. Har festet to englecharms i lintråd. De er like, men jeg har lagt de på frem- og bakside. På baksiden står det "made for an angel" hvilket jeg synes passet bra;) Festet en brun blonde og et "god jul" merke på silkesnor. Bokstavene er også glitrende og er fra Making Memories.



Her sees den ene siden litt nærmere og noen åpne skuffer. Har malt alle skuffene i blått og kledd bunnen med paneler i de samme 3ndyarkene. Her har jeg pyntet med et filthjerte som har fått et par nåler i seg og pyntet med en knapp som jeg har festet blonde rundt. Engelen er klippet ut og montert på 3dputer og fått litt glitterlim på seg;)



Nærmere bilde av den ene siden. Den observante vil se at skuffene står opp ned! Er en liten en som har vært på ferde her;)



En annen side.

Tusen takk for alle koselig besøk og kommentarer i bloggen min, jeg setter veldig pris på at dere tar dere tid til å legge igjen en kommentar;)

Kjempeflott blogcandy hos Carrin

Sjekk denne flotte blogcandyen hos Carrin! En hel adventskalender med masse herlige scrappesaker;) Skynd deg å ta en tur innom den flotte bloggen hennes fordi denne går ut i dag! Carrin er utrolig dyktig og har en blogg som er verdt å følge.

mandag 23. november 2009

O' jul med din glede....

Da har jeg fått litt julestemning i bloggen her. Litt tidlig kanskje siden det ikke er 1.advent enda, men siden det for det meste går i juleprosjekter for tiden har jeg latt meg rive med;)

Her kommer et kort til Trykkpressas novemberutfordring - lage et kort i rødt og hvitt. Men når jeg skulle linke her ser jeg at jeg har oversett en liten detalj - at hovedmotivet skulle være tekst. Ja,ja - kan jo ikke akkurat rive av hovedmotivet mitt nå *lol*.



Her har jeg brukt mønsterark fra de nye julearkene til 3ndy papir Gudruns kolleksjon.
Har klippet ut jenta og montert med 3dtape. Hun har fått litt glitterlim på pelskanten og dusken på lua i fargen Rock Candy. I tillegg har bærene på kristtornene fått litt glossy, men det sees vel ikke så godt på bildet. Har stanset ut snøstjerner med Martha Stewart-borderpunch i hvit Bazzill. Har brukt en stripe med mønswterark fra Scrappers Choice med "God Jul"-tekst. Ellers pyntet med et par filthjerter som jeg har knyttet en liten bjelle i. Embosset noen chipboardsnøfnugg som også har fått en rød halvperle fra Kaiserscraft i midten.



Helt enkle innsider hvor jeg på ene siden har stemplet et tekststempel fra Norsk Stempelblad og lagd et skrivepanel - og brukt snøstjerneborderpunchen på begge.



Rest fra mønsterarket og mitt personlige julestempel på baksiden,

søndag 22. november 2009

Rosa julekort

Har lagd mitt første kort til utfordringsbloggen til Stampartic
Oppgaven var å lage et rosa julekort! Det tror jeg er mitt første i den fargen;), men artig å prøve noe nytt og litt annerledes også.



Ble et enkelt brettekort. Har brukt mønsterark fra Melissa Frances som jeg pusset kantene på med sandpapir. Brukt min nye flotte border- og hjørnepunch fra Martha Stewart.Panelet er i hvit Bazzill bling og har stemplet bakgrunn med et lite notestempel kjøpt hos Papirgleder. Bilde fra Gudrun Loenneckens designark for Minnehjørnet er stemplet med Versamark Dazzle Frost og deretter embosset med 2 lag UTEE. Stempelputen gjør at bildet blir frostet og får en litt skimrende effekt. Brukt en rosa ramme rundt. Tekststempel er fra Stempelglede og jeg har brukt Creamy Brown.
Snøfnuggene er stanset ut Martha Stewart puncher i to størrelser. Snøfnuggene har fått litt bling i midten. Rosa blondebånd fra Minnhjørnet.



På den første bretten har jeg stemplet tekstempel fra Norsk Stempelblad.



Her sees innsidene når kortet er brettet ut. Lagd skrivepanel med Spellbinders Label 8 som har svertet med Creamy Brown. Pyntet med noen snøfnugg også her.


Bakside med mitt personlige julestempel.

Blir ikke akkurat så god kvalitet på bildene om dagen når det ikke finnes dagslys å ta de i;)

Flotte rammer rundt bildene fra Xtina

Ny utfordringsblog

Ny utfordringsblogg som 4 kjempedyktige jenter står bak. Stikk innom Sketchy Colors for å se på de flotte åpningscandyene de har!



Gleder meg til å følge bloggen deres fremover og får delta i utfordringene som i hovedsak vil være skisser og fargeutfordringer. De vil legge ut en ny utfordring hver søndag.

Blogcandy hos Kari

Kari har en kjempeflott candy i bloggen sin.
Bloggen hennes er vel verdt et besøk for hun lager de nydeligste kort.

onsdag 18. november 2009

K-O-M høst 09 # 12 Skisse

Høstens siste k-o-m-oppgave har jeg ikke lagt ut enda, egentlig fordi jeg ikke er ferdig med alle 4 sidene. Men tror det kan drøye litt gitt siden jeg ikke ble så veldig fornøyd med dette - derfor får jeg legge ut forsiden nå.
Oppgaven var som følger:

"Lag et kort med utgangspunkt i vedlagte skisse. I tillegg følger det denne uka med noen kriterier:

Kriterium 1: Motivet skal være en tekst - altså ingen bilder på kortet.

Kriterium 2: Det skal brukes minst 4 ulike mønsterark. For- og bakside på et ark kan regnes som to mønsterark hvis ønskelig."

Her er skissen:




Er i utgangspunktet ikke så glad i skisser, da jeg synes det er litt vanskelig. Synes denne så grei ut, men da jeg først var i gang, ble det ikke akkurat som jeg hadde tenkt allikevel. Her er i allefall resultatet



Jeg lagde et bakgrunnspanel av strie som jeg kastet over med sikkssakksøm og med rød tråd i maskin. Synes strien står godt til de "julete" papirene fra 3ndy. De to ytterste panelene er fra årets kolleksjon, mens de to innenfor er fra fjorårets kolleksjon. Panelene har fått søm. Har embosset tekststempel fra Norsk Stempelblad. Har også embosset to chipboardsnøfnugg som er montert sammen med en knapp, og et metallsnøfnugg som jeg har festet på en kanelstang og et filthjerte.Har også klippet ut en remse av mønsterarket med "god jul"-tekst som jeg har lagd et "banner" av.

Dessverre rakk jeg ikke å ta bilde i dagslys, så bildet er ikke akkurat av beste kvalitet;)

tirsdag 17. november 2009

Blogg-candy hos Oddbjørg

Sjekk denne lekre blogg-candyen hos Oddbjørg Hun har lagd de lekre kremmerhusene selv og fylt de opp med godsaker;) Bloggen hennes er virkelig verdt et besøk - hun lager de nydeligste ting!

søndag 15. november 2009

Engler k-o-m oppgave 10

Her kommer oppgave 10 som jeg helt har glemt å legge ut. Oppgaven gikk rett og slett ut på å lage kort med engler.


Her har jeg lekt meg med teknikker som jeg liker veldig godt. Basen er Bazzill Vanilla. Mønsterark med engler er fra Papirdesign og det brune mener jeg er fra Kaiserscraft. Har sydd rundt alle paneler og lagd litt hakk i de. Hovedmotivet er fra Crafty Indivudals og er stemplet på glossyark med brunt stempel. Har lagd en ramme som jeg har stemplet og klarembosset stempel fra Stempelgledes Grungecollection. Deretter har jeg svertet med brune catseyeputer for å få frem mønsteret. Rammen er montert med 3D-puter og er pyntet med en glansbildeengel. Lagd en banner som jeg har stemplet med gratulasjonsstempel fra Stempelglede og sprayet med glimmermist og svertet i kantene med catseye. Under rammen er noen gamle boksider som er sprayet med Glimmermist i fargen Coffeeshop. Blingswirler fra Prima og et par pyntenåler. Har også pyntet med en del roser og blader. Den store blomsten i midten har fått en dusj med coffeeshop.



Har brukt samme paneler på innsiden som også har fått søm rundt og blonde øverst. Har sydd en rosett av blonde som jeg har festet en knapp til.


Her sees begge innsidene. Lagd skrivepanel med Spellbinders Label 8, som også har fått en liten glansbildeengel på seg.



Bakside i samme stil med paneler, søm og blonde samt mitt personlige stempel i Spellbinders 8-dies.

Tusen takk for hyggelige tilbakemekldinger i bloggen min, det setter jeg veldig stor pris på!

torsdag 12. november 2009

Kortcup #5 Papirgleder

Dette er siste oppgave i Kortcup på Papirgleder før finalen.
Oppgaven var å ikke bruke 15x15-kort. Hadde et kort på lur som jeg lagde i sommer og som burde tilfredsstille kriteriene. Blir ikke så mye nytt om dagen dessverre.


Basen av bazzill og mønsterarket fra Basic Grey er punchet med Doily Lacepunch fra Martha Stewart og svertet i kantene. Kortet er brettet slik at baksiden er litt lengre enn fremsiden slik at det blir ekstra "blondekanter". Har kuttet et "vindu" med oval Spellbinders og laget en ramme rundt i bazzill som er svertet og pyntet med Liquid Pearls. I vinduet har jeg festet transparent. På innsiden har jeg festet en oval med Hänglar-stempel som er malt med Distress Ink.
Blomstergrener kuttet ut med punch fra McGill. Forskjellige blomster, hvor rosene har fått en omgang blått glitterlim. "Gratulerer"-stempelet fra Stempelglede er stemplet på en tag som er kuttet ut med Spellbinders og pyntet med grønne blomsterbrads.


Her er kortet litt åpnet og man kan se "vinduet" bedre.


På side to har jeg laget en tilsvarende ramme rundt vinduet som jeg hadde lagd i Bazzill, men her har jeg brukt mønsterarket. Synes dette mønsterarket er så flott. Det er faktisk fra en juleserie, men synes det passet godt til sommer også jeg da;)
Hängel-jenta ses bedre her. Har kuttet ut stempelmotivet med en oval Spellbinders. Farget med Distress Ink. Har også stemplet et tekststempel "Ha en fin bursdag" fra Stempelglede på skrå i høyre hjørne, men det synes ikke så godt pga. mønsterarket. Alle kanter er svertet med stempelsverte.


Baksiden har også fått panel av mønsterarket og mitt personlige stempel stemplet på Bazzill, kuttet ut med Spellbinders og svertet kanter.


Her ses utsidene når kortet er brettet ut.

onsdag 11. november 2009

Vinposer

Var på fjellet sammen med venner i helgen, og da måtte jeg jo ha med noe til vertskapene;) Jeg har fått tak i noen flotte vinposer som jeg har pyntet. Synes det passet bra med høstfarger, men når vi kom frem var det jo skikkelig julekortstemning;)


Her har jeg brukt papirer fra Graphic45. Posen er jo en del høyere enn et 12" ark så det løste jeg med å bruke et annet mønsterark oppe og nede. I skjøten har jeg brukt en dekortape fra Panduro som jeg har farget med Distress Ink.
Blomsterranken er fra en potentillagren fra gågata i Ski (rødme) som jeg har festet roser i, og dekorert med blader. Har lagd en tag som jeg har distresset og stemplet rundt kantene med et kantstempel fra den nye stempelplata fra Papirgleder. Tekststempelet med tekst om vin har jeg kjøpt brukt, og er ikke sikker på hvor det kommer fra.



Her er baksiden av posen som er ganske så lik forsiden;)



På denne posen har jeg brukt mønsterpapir fra Basic Grey. Dekortapen er også her farget med Distress Ink. Blomsterranken her er en ferdigutgave fra Prima. Tagen er lik den på den første posen.


Nesten lik bakside.

tirsdag 10. november 2009

Vinterstemning

Var på fjellet i helga og tenkte å bidra med litt vinterstemning eller julestemning om du vil;) Er vel ikke helt klar for snø her nede ennå, men jammen er det vakkert når det ligger masse snø på trærne! Været var vel ikke akkurat topp med tåke og gråvær, men det ble nesten en litt trolsk stemning.





torsdag 5. november 2009

Sukkersøtt # 59 Inches

Denne ukens oppgave:
"Denne gangen ønsker vi å se motiver i 4 - 9 "inches"! Èn inch = en firkant på 2,5 x 2,5 cm i størrelse. Hvordan du velger å løse oppgaven er helt opp til deg, men du må altså holde deg til mellom 4 og 9 firkanter."


Har brukt et bilde fra Gudrun Loenneckens designark for Minnehjørnet som hovedmotiv. Litt synd å kutte det opp, men effekten blir jo litt fin også. Har brukt Smooch gull rundt kantene på bildet, men det synes ikke så godt. Bildet er montert på en matte som igjen er montert på en mørkebrun matte som er kuttet ut med Spellbinders. Mønsterark fra Ladybug and friends. Har pusset alle kanter med sandpapir. Teksten er Dark Chocolate Chip fra Basic grey som har fått et strøk med Smooch i gull.
Valgte å ikke pynte noe særlig her for ikke å overlesse kortet.



Her sees kortet brettet ut. Samme paneler som det er brukt sandpapir på. Julestempel fra Norsk Stempelblad. Skrivefelt stanset ut med Spellbindersdies.



Samme stil på baksiden. Fikk akkurat mitt nye personlige julestempel fra Malaysia:)
Det var egentlig et adressestempel som jeg fikk gjort om teksten på. Har faktisk adresseutgaven også som jeg bruker til julekortene.



Rammer fra Xtina.

onsdag 4. november 2009

Guttekort

Fortsetter å legge ut kort jeg lagde i regnværsuken av ferien i sommer;)
Et helt enkelt kort med Magnolia-stempel. Det er malt med Distress på albumark som jeg lærte på kurs hos Linda Muhr. Hun brukte alltid albumark og ikke akvarellpapir. Jeg liker også å male på dette glatte arket, men du må bruke mindre vann ifht. akvarellpapir.
Husker ikke hvor mønsterarket med tall kommer fra, men det blåprikkete mener jeg er fra Kaisercraft. Tagen er kuttet ut med Spellbindersdies og tekststempelet er fra Norsk Stempelblad. Kantene på paneler er svertet med Cats eye.



Enkle innsider med kun et gratulasjonsstempel som er montert på 3D-puter. Skrivefeltet er kuttet ut med Spellbinders.



Baksiden med personlig stempel.


Her sees kortets utsider.