lørdag 17. september 2011

Art Journal - metall

Skal snart på kurs med Screppa i Art Journaling, og da måtte jeg jo ha en bok til dette formålet. Kjøpte en brukt bok hos bakeren ! på Skjærhalden til den nette sum av kroner tjue;)

Hadde en plan om hvordan det skulle se ut, men jeg er ikke av de raskeste til å sette planer ut i handling, derfor har dette drøyd en stund ja;)

Slik ble resultatet:
                                                            Og her var utgangspunktet;)Gudrun Loennecken hadde et kurs i bruk av metalltape på Ski-treffet for noen år siden. Hun brukte mest preging på tapen. Jeg gikk ikke på selve kurset, men fikk det demonstrert senere. Har prøvd meg på noen versjoner tidligere med kun preging på metalltapen. Fant imidlertid en flott snutt på You-tube som tok teknikken litt lenger, og det er den jeg har blitt inspirert av. Her finner du den:

http://www.youtube.com/watch?v=HLJO8W-0iPk

Wenche og Gro T. har også laget sine flotte versjoner.

Legger ut masse bilder her av hvordan boken ble til underveis.


 Her har jeg limt på masse forskjellige effekter på boken. Her er det bare å finne frem det styggeste man har;) Øverst i venstre hjørnet har jeg brukt slik flaskenetting fra Taxfree'n. Brukt litt striebiter, magic mesh (som jeg aldri får brukt ellers), blondeserviett, en chipboardgren fra Maya Road, en fugl kuttet ut i papp med TH-dies, knapper, et hengsel stanset ut med TH-dies i grungeboard med nagler av brads som jeg har kuttet av "bena" på. Også stanset ut nøkkelhull og ramme som jeg har puttet forbokstaven min i. Chipboardbokstaver (ART) og thickers (journal og m). Videre har jeg brukt noen halvperler her og der i tillegg som øye på fuglen. Har også brukt klokkeinnmat som danner en swirl, en blingblomst og en hjerteformet del av en metallås nede i høyre hjørnet.  Brukte også noen knapper.
                                   

Her er jeg nesten ferdig med å sette på metalltapebitene. Bruker en aluminiumstape fra Biltema som jeg kutter opp i mange små biter og lager en slags mosaikk. Klemmer godt til rundt de forskjellige elementene.


                                   

Her er det viktigste verktøyet. Bruker pregeverktøy av ulik tykkelse for å få tapen så godt inntil de ulike elementene. Her er det greit å bruke god tid og gå frem forsiktig så ikke tapen ryker. Må jobbe litt for å få frem pynten så godt sm mulig.
Her har jeg brukt pregeverktøyet slik at pynten kommer bedre frem. Litt vanskelig å se med gjenskinn.
Så har jeg gått over med Tim Holtz Craft Scratcher for å få litt slitt metallpreg. Deretter har jeg brukt en grillpinne i tre til å prege prikker langs kantene på tapebitene. Her sees bl.a. flaskebeskyttelsene og grenen etter preging samt strukturen etter litt skraping.
Her har jeg gått over med China Ink som er et svart blekk som er flytende. Har det først direkte på tapen for deretter og tørke over med papir.  Det kan virke som om alt går av igjen, men plutselig så tørker det og fester seg til underlaget. Har her også såbidt begynt å påføre metallic rubons på knappene og strien. Jeg lot det ligge over natten men rubonsen smittet litt av, så da gikk jeg over til akrylmaling.Her har jeg hatt på akrylmaling i kobber. Bruker bare fingeren og smører på for deretter og tørke av med papir siden jeg vil beholde noe av det svarte og det blanke for å få litt merliv. Synes vel også den kobberfargen fra Søstrene Grene som jeg brukte her er litt grell. Ikke umulig at jeg justerer litt med Kinablekk igjen.


Slik ser det ut når malingen er tatt på, og både "mettepipen" og flaskebeskyttelsen kommer bedre frem. Nå er det også lettere og se "prikkingen".                                       
Flere detaljer av pynten og underlaget som lager forskjellige strukturer. Morosmt å bruke forskjellige materialer.

 Her er metallswirlen som er en klokkeinnmat med blomst og hjerte. Strie og mesh på underlaget.

                                                  

Slik ser ryggen ut før behandling med tape. Har skrevet "navnet" mitt med chipboardsalpha. Hengslene går også rundt ryggen, og jeg har brukt "innmaten" til p'ene som "nagler". Ikke så lett å se på dette bildet kanskje.

 Slik ble ryggen ferdig behandlet. Er ikke så god gjengivelse dette her, da det ble litt mye gjenskinn.
Her er baksiden av boken før tape. Også brukt strie, mesh og flaskebeskyttelse for å lage struktur i underlaget. Har embosset et panel med swirler i kartong. Pyntet med halvperler og et siselert jerte i senteret.
Har hatt på et par mynter og et kjede, nøkkelhull, brads, kanpper og en liten fugl igjen.


Her har jeg hatt på aluminumstape og preget den ferdig.

 Etter behandling med Kinablekk og maling kommer elementene bedre frem.
 Litt detaljer igjen. Strien skimtes nederst, og swirlene på det embossede panelet "popper" frem.
                                  Her sees myntene og kjedet, og prikkingen kommer godt frem.
Synes jeg måtte pynte innsiden av permen også.  Her har jeg stanset ut en klokke dies fra Tim Holtz i kartong og delt den i to. Har også stanset ut treet fra TH. Ellers er fuglen en grungeboardfigur fra Rim Holtz og sommerfuglen er i papp fra Maya Road. I underlaget er det i tillegg til mesh og flaskebeskytter også brukt en blondebit og litt bølgepapp. Pyntet med knapper og metall "dimmelenke".
                                                                Her sees treet bl.a.

 Her er den andre innsiden av permen. Brukt samme effekter her. Brukt den andre halvdelen av klokka, en chipboardsommerfugl og øyenstikker, blomster og hjerte i grungeboard fra Tim Holtz.  Måtte også ha med noen knapper her.


                                                                   Detaljer av pynten.


Håper du også får lyst til å prøve, for dette er skikkelig gøy samtidig som en får kvittet seg med litt "ubrukelig" stæsj!  Nå gleder jeg meg til å fylle boken med art journaling;)


Leverer denne til utfordringen hos:

Scrappehusets Vi tar'n - inspirasjon hvor jeg har latt meg inspirere av metallet, sommerfuglen og fugler.

24 kommentarer:

 1. Hærligheten sååå stilig...dette må du bare lære meg ordentlig. Sånn vil jeg også lage:)))
  Treffer jeg deg neste helg Mette? Uansett så blir det jo SKi-treff på meg :)

  klem
  Angella

  SvarSlett
 2. wawwww noget så utrolig flot.

  klemmmm

  SvarSlett
 3. Rååååstilig Mette! Fy søren så masse kult du har fått med her! Har scrollet meg opp og ned, men blir jo ikke ferdig med å beundre verket ditt :)
  Har fått helt dilla på denne teknikken jeg, alt skal pyntes på, har tilogmed "pimpet" opp meldingsboka til yngstejenta. Men ingen av dem har vært i nærheten av dette mesterverket ditt. Utrolig flott bok.
  Ha en flott helg!
  Klem

  SvarSlett
 4. Gosh, dette var utrolig å se steg for steg på! Tusen takk, jeg har alltid lurt på hvordan man får til denne "looken". Helt fantastik bok du har laget! Jeg trodde malinga ville prelle av, men genialt - det gjør den ikke! Jepp, må prøves dette her altså!!

  *noterer enda et prosjekt*

  Tusen takk for titten og forklaring!

  Klem :)

  SvarSlett
 5. WOW Mette....dette var bare helt rått !! :)
  Jeg er skikkelig imponert og den tapen ser ut til bare å være et must altså :)
  Tusen takk for detaljert og flott forklaring OG inspirasjon :)
  Fortsatt god helg.
  klem

  SvarSlett
 6. Kjempekul og så stilig med metalltape.. Har prøvd den på noen prosjekter, men dette var jo helt aldeles kanonkult... Takk for flott inspirasjon!!

  SvarSlett
 7. FY SØREN METTE!!!!!!!
  Dette er det råååeste jeg har sett!!!!!
  Og tusen millioner takk for sånn en flott forklaring!!!! Dette blei asså så griselekkert!!!! Gleder meg VILLT til å se denne boka live på casa treffet!!!! :)
  Dette vil jeg også prøve..... Ser dødsgøy ut!!!! Men blir jo litt som å hoppe etter Wirkola, når man ser på denne råååkule originalen!!! :)
  Glimrings måte å bruke opp stæsj på!!!! :)

  SvarSlett
 8. Åhhhh.......dette var jo helt fantastisk Mette!!! Jeg ser jo at dette er noe jeg garantert må prøve (bare jeg kommer meg på Biltema!)
  Gleder meg til å få se den "live" om et par uker!!
  klem

  SvarSlett
 9. Kjempeflotte!

  Jeg har sittet med aluminumstape til nå sjøl, lager noen små konfirmantgreier - og frøkna i huset mente at det var det rette :)

  Plukker med meg noen av tipsene dine :) Takk for at du deler :)

  Klem

  SvarSlett
 10. Den ble råstilig Mette!!!Heldigvis så kjøpte jeg metalltape når jeg var på Biltema i dag så jeg skal leke meg litt med det jeg også.

  SvarSlett
 11. Dette var jo bare RÅTT Mette!! Jeg har jo 10.000 bøker jeg så da må jeg bare begynne.......kjære vene så kreativ du er!! At det går ann!!

  METTE RULER.......

  SvarSlett
 12. Jeg er såååå glad for at du tok med denne på treffet på fredag Mette. Har kost meg sååååå masse i går kveld og i dag med min egen versjon. Har ganske vondt i armen etter all prikkingen med grillspydet kan du si...

  Ha en fortsatt god søndagskveld snuppa!
  Klem Kari

  SvarSlett
 13. wow fantastiusk flot, lækkert ser det ud ligner metal og tusind tak for tutorialen
  knus Pia

  SvarSlett
 14. OMG!!!
  Dette ble bare ultrastilig!!!
  Dette ble DIN bok, og helt perfekt til det du skal bruke den til!!
  Gleder meg til kurs!!

  Og takk for at du ble med på utfordringen vår!!
  KNALL!!

  SvarSlett
 15. Oi, oi. Dette var jo bare helt utrolig kult da. Kjempe flott :)

  SvarSlett
 16. Næ, så stilig! Jeg blir bare mer og mer imponert over hva du klarer å trylle fram, altså :-)

  Ha en flott uke!

  Klem :-)

  SvarSlett
 17. Super bok denne Mette!
  Du får med så mange flotte detaljer, takk for at du deler linker og ja hvordan får du til å legge inn så mange bilder på en gang??!
  Fine bilder var de også :O)
  Klem Mac x

  SvarSlett
 18. Hei på deg:)
  Den boka di er så kul:) Jo, mer jeg ser på den, jo mer digger jeg den:) Gleder meg til å få muligheten til å se den IRL på casatreffet:) takk for at du deler masse inspirasjon:) Klem fra Bente

  SvarSlett
 19. Denne fremgangsmåten har jeg aldri sett før - så UTROLIG STILIG!!! Knall bra minikurs og fantastisk bidrag til utfordringen vår! :D

  SvarSlett
 20. Tusen takk for supermange og forklarende bilder og tekst, dette var virkelig flott, Mette ! Tydelig at du har kost deg mens du holdt på, og du har med så mange flotte detaljer - dette digger jeg !
  (Min bedre halvdel er på Jula nå, og jeg ba ham kjøpe med seg noe aluteip e.l., er veldig spent på hva som blir med ham hjem !)
  Ha en superflott uke.
  Klem
  T.

  SvarSlett
 21. Utrolig stilig!! Dette må jeg prøve ut!! :D Hvor får man kjøpt metalltape? :)

  SvarSlett
 22. Fantastisk , å så utrolig lekker å så kul tut da .
  Blir så imponert *juble*
  Takk for at du er med =)

  SvarSlett
 23. Ville bare si at jeg er såååå glad for at du har lagt ut denne tutorialen!!! :) Fått spørsmål om teknikken, så da erd et så flott å kunne linke til denne artikkelen din! OG kunne si at jeg ahr sett den i virkeligheten også! :) :) :) Igjen tuuusen takk for at du deler!!! *klem*

  SvarSlett
 24. kjempestilig bok,og tusen takk for flott veiledingn:):)ha en fin søndag:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3