lørdag 12. mai 2012

Nostalgi

Jeg har fått scannet noen gamle bilder fra fotoalbumet til moren min. Tok med meg noen på Casatreffet, og resultatet ble denne LO'en. Dette bildet har jeg alltid vært så utrolig glad i. Det er bilde av min mor til venstre og en venninne som reiste til Gøteborg i 1947 for å utdanne seg til spebarnspleiere. De hadde en fantastisk tid der borte, og etter utdannelsen jobbet de blant annet hos private. Her er de på utflukt til Saltholmen - den utlimate skjærgårdsidyllen i Gøteborg;) De poserer så flott i selvsydde snekkerbukser i cordfløyel. Moren min var så flink med hendene sine og en kløpper med symaskin. Dette kom jo godt med i etterkrigsårene hvor det ikke var så mye å få tak i.

Siden jeg mistet moren min tidligere i år, er det litt spesielt med disse minnene. Vi reiste tilbake til Gøteborg hun og jeg da jeg var ungdom. Hun viste meg stedene hun hadde vært på, og vi hadde noen flotte sommerdager der borte.
Gøteborg har alltid vært en av mine store favoritter, og har vært på flere weekendturer dit oppigjennom. De senere år reiser vi ofte nedover kysten med egen båt for å ligge noen dager i en av havnene der. Alltid populært å kombinere skjærgårdsferie med litt storby også;)


Jeg har brukt kraftkartong som bakgrunn. Mønsterarkene er fra Pion Design, Og jeg har nøye valgt ut de med tekst fra Gøteborg;) Enkelt pyntet fordi jeg ville ha fokus på bildet. Hmm, kanskje jeg vurderer å putte på noen blomster etterhvert, men det er det jo på det meste ellers da).
Brukt klokkedies og fugl fra Tim Holtz som jeg har stanset ut i kraftkartong og svertet (hvittet;)) med hvit stempelpute. Ellers brukt en kantpunch fra Martha Stewart - Irongate og punchet ut et par små remser. Brukt litt bølgepapp som er malt med hvit Gesso. Klippet ut noen ord fra tekstene på Pionarket, og i dette tilfellet passet det jo utmerket med svensk tekst - ellers liker jeg best norsk.


Her er en nærmere titt på detaljene. Bildet er skrapet opp litt i kantene. Fuglen er skjært ut fra et av mønsterarkene. Over fuglen står det Aase og Inger stanset ut i transparent Dymo.

Jeg har brukt et canvasbånd under teksten her. Ellers en tag klippet ut fra Pionarkene med tekst fra Gøteborg.  Etter teksten Gøteborg på tagen står det 1948 stanset ut i transparent Dymo.

Jeg deltar på Papiravisens utfordring #9 - Vintage eller steampunk med denne.

Ønsker dere alle en fortsatt flott helg!

10 kommentarer:

 1. Så flott LO du har lagd. Koselig med gamle bilder synes jeg. Flotte papirer du har brukt på denne og mange fine detaljer.
  klem :)

  SvarSlett
 2. Noe så lekkert!! Perfekt harmoni i denne siden din:)

  SvarSlett
 3. lekker LO, digger all Kraft'en, og de sjarmerende små detaljene dine - kjempesjarmerende! Liker også veldig gidt bruken av T. Holtz klokka ;)
  takk for at du er med hos Papiravisen,
  klem fra Laila

  SvarSlett
 4. Den er så vakker denne LO'en din Mette. Historien bak kommer så godt frem i detaljene du har tatt med. Elsker å sitte og studere den.

  Du skulle forresten vært med i går. Vi lærte masse nytt der altså! Du MÅ jo komme på sommerfesten i alle fall, farlig å gå glipp av all moroa vettu. Man kan jo bli snakket om... ;-)

  Håper du har hatt en flott helg!
  Klem Kari

  SvarSlett
 5. Kjempe flott LO. Masse fine detlajer her. Koselig med slike bilder. Ha en flott uke :)

  SvarSlett
 6. Nydelig og koselig LO du har laget Mette!!!
  Så fin vintage stemning - og et herlig foto! :)
  Flotte detaljer også!
  Ha en fortsatt fin mandag.

  ♥ klem, Inger

  SvarSlett
 7. Denne er nydelig Mette, og jeg var jo så heldig å få se den i real life:-)
  Takk for sist, gleder meg til neste treff, men da må vi jammen sitte nærmere hverandre:-)
  Klem

  SvarSlett
 8. Kjempe fin LO Mette, jeg skjønner godt at du liker denne bilden så godt, den har en veldig fin stemning.
  Du er SÅ flink med detaljer, her trenger du ikke blomster synes jeg da, helt perfekt som den er.
  Nydelig ark fra Pion.
  Det blir en veldig spesielt LO for deg, siden du mistet moren din. Du må henge den i en fint og fredelig sted i huset ditt synes jeg, ved en god stol kansje så kan du sitte der og minne henne, og alt det koselig og morsomme ting dere opplevde sammen når det måtte passe deg. Tror jammen meg det er på tide at jeg lager en LO med moren min på!
  Ha en flott 17 mai feiring Mette,
  Klemmer fra Nina xx

  SvarSlett
 9. Jeg skjønner godt at dette bildet er spesielt for deg, det er en veldig fin stemning i det. Det er godt å ha noen sånne som påkaller gode minner når man kjenner på savnet.

  Du har virkelig fått fram stemningen på en fin måte i denne LOen, veldig smakfullt og elegant utført. Som alltid!

  Jeg deler for øvrig din begeistring for Göteborg, jeg liker meg veldig godt der. Stockholm også, forresten :-)

  Ha en kjempefin 17. mai!

  Klem :-)

  SvarSlett
 10. Hei igjen:)
  Måtte bare kikke innom bloggen din - må jo se om det var noe nytt, men det var det jo ikke;)

  Kan jo ønske deg en riktig god helg uansett:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3