tirsdag 23. august 2011

Maritimt takkekort

Må nesten fortelle den fantastiske historien bak dette kortet. Ferierte 3 uker i båten vår på svenskekysten i sommer. Når man har båt har det ofte lett for å skje uforutsette ting innimellom, og det gjorde det jammen meg med oss i år.
Plutselig mistet vi hele styringa på båten. Heldigvis kjøre vi innaskjærs og ikke utenskjærs som vi først hadde tenkt. Det skjedde inne i et smalt sund og vi fikk hjelp av en mindre båt til å taue oss en par hundre meter inn til brygga. Ikke lett når 9 tonn er i fullt sig, men det gikk da bra. Ikke like lett å få tak i deler heller i ferietiden og når en ligger grisgrendt til. Kom i kontakt med et verksted i nærheten som kunne skaffe oss en ny styrekabel (som hadde røket tvert av) til dagen etter fordi en kompis av ham skulle komme fra Göteborg og spille golf neste morgen og han kunne ta den med.
Vi tok ferga de 3 minuttene over sundet neste dag for så å skulle forsøke og ta buss videre (taxi var det dårlig med). Var visst ikke veldig lett med buss heller som måtte skiftes underveis og lang ventetid på mellomstasjonen. Det ville tatt hele dagen frem og tilbake.
Vi kom imidlertid i prat med en dame på den 3 min fergeturen. Hun hadde full bil og skulle ikke så langt, men hun ville så gjerne hjelpe oss. Dermed kjører hun passasjeren sin dit hun skal, kommer tilbake for å hente oss, kjører oss 1,5 mil til verkstedet. Der blir hun med oss inn og venter til vi er ferdige og kjører oss tilbake til fergeleiet!
Hun skulle absolutt ikke ha noe for det, men vi fikk da "truet" på henne bensinpenger. Aner ikke hva damen heter, men drev et firma som jeg har sporet opp slik at jeg kan sende henne dette kortet som en ekstra takk!  

Sjelden har vel disse Majaarkene og Hänglar & Stänglarmotivene passet bedre til anledningen;) Fyrene og kartene er jo akkurat fra det området hvor vi har vært!
Denne gangen valgte jeg å male med Distress Reinkere igjen.


Det ble et teltkort hvor jeg har laget rammer med Spellbindersdies. Ellers pyntet med litt hamp, noen diecuts jeg kjøpte på et forum for lenge siden, litt "netting" for å illudere garn, noen skjell og charms. En måke fikk plass oppe ved Måseskjær;) Kantene på panelet er malt med Distress Cracklepaint Picket Fence.


Den Magnoliajenta kunne kanskje vært meg under "redningsaksjonen";) Montert med 3D-puter. Teksten er fra Stempelglede og stemplet med Distress Ink Chipped Saphire som også er brukt på motivene.

Nå fikk jeg brukt denne surfejenta fra Magnolia også. Har pyntet bølgene med Stickles i fargen Stardust. Hårstrikkene har fått på seg Distress Stickles i fargen Broken China. En hummer har gått i garnet sammen med noen skjell og en sjøstjerne.


Tror vel neppe at mottakeren ser på denne innsiden, men "dersom atte hvisom atte" så har den iallefall fått en ramme som matcher bakgrunnen på den andre innsiden;)


Her er innsiden som heller ikke vil synes så godt. Men har valgt å bruke bakgrunnsark og rammer også her.
Har maskert Hänglarjenta foran et Magnolia bakgrunnsmotiv. Har brukt Stickles Stardust på bølgene, litt på badedrakten og på sommerfuglen.  Pyntet med noen eldgamle diecuts i hjørnene samt en krabbe og hummer. Kantene på panelet er også her malt med Distress Cracklepaint i fargen Picket Fence.


                                                              Slik ser "teltet" ut fra siden.Baksiden med baksiden av mønsterarket som er brukt på forsiden, og som viser et utsnitt fra sjøkartet i området. Kanter malt med Cracklepaint. Diecuten med fyrene er baksiden av det rød stjernearket jeg har brukt inni.


Lagd tag av samme Spellbindersdies hvor jeg har skrevet teksten. Fant en gammel krabbeeyelet som passet bra;)  Her får jeg virkelig bruk for "hamstergenet" mitt - "en vet aldri når sånt kan komme til nytte";)


Og her er kortet med tagen plasser innunder panelet på baksiden.  

Ja dere får unnskylde det lange innlegget, men synes det var litt morsomt å få med historien bak. Og sjelden har jeg vel kosa meg så mye med nettopp disse arkene og motivene.

Jeg tar med kortet på disse ufordringene:

Just Magnolia Week120 Just sentiments

Sketchy Colors # 81 Blåtoner

Scrappekammeret . Utfordring # 36 Kammerpikenes format  - ikke 6x6 eller 12x12

Scrapperiket Utfordring # 33- Sommerfugler (Siden antall ikke spilte noen rolle deltar jeg med min ene sommerfugl - den andre er maskert bort under hovedmotivet;) )

Scrappiness Creates - Sol, sommer og spreke farger.

21 kommentarer:

 1. Wow, så lekkert kort!! Perfekt til anledningen helt klart:-) Utrolig fint maritimt miljø du har satt sammen med så mye lekkert!!!! Ble sittende en stund og studere:-) Lekkert!!!!

  Ha en fin uke Mette!
  KLem Laila.

  SvarSlett
 2. Å, så utrolig lekkert kort! Og det går jo ikke an å lage noe som passer mer perfekt til anledningen :-) Dette kommer hun helt sikkert til å sette stor pris på og sette fram så alle som kommer på besøk kan se!

  Bra at det løste seg med båten og at dere kom helskinnet hjem med den igjen, forresten :-)

  Ha en fortsatt fin uke!

  Klem

  SvarSlett
 3. Fantastisk lekkert kort! Nå vet jo jeg hvor mye arbeid som ligger bak din kort, men jammen ser du det igjen i kortet og.

  SvarSlett
 4. Fantastisk historie og utrolig lekkert kort, Mette :-) Mønsterpapir og motiver passer jo så utrolig bra her, fe'menalt !
  .. og du, om du trenger hjelp på Skitreffet, må du bare si fra (om det er slike kort du gir bort som takk !!)
  Er helt imponert, jeg, Mette, så masse flotte detaljer og lekker fargelegging. Me like !!
  Ønsker deg en fortsatt fin uke.
  Klem
  T:

  SvarSlett
 5. Nydelig kort til den hjelpsomme damen.
  klem :)

  SvarSlett
 6. Åhh, milde himmel, for ett fantastisk vakkert kort, Mette!! Snakk om å passe til historien bak og masse flotte detaljer!!

  Go`kos fra Nina.

  SvarSlett
 7. Stiiilig Mette... Dette ble bare helt lekkert!!!
  Håper alt er bra med deg og at vi sees snart:)

  Takk for at du deltar hos Scrappekammeret:)
  Angella

  SvarSlett
 8. Fantastisk flott kort! Så gjennomført maritimt i alle detaljer :) Det er godt det finnes så snille og hjelpsomme mennesker når uhellet først er ute :)

  SvarSlett
 9. Bare en ting å si her: FANTASTISK!!! Dette er noe av det flotteste jeg har sett. Alt stemmer .....
  Klem,
  Hanne

  SvarSlett
 10. Så fint det var. Nydelig historie.

  SvarSlett
 11. Dette var ett virkelig lekkert kort :)
  Med mange flotte fargelagte trykk!
  Fine farger og flott pyntet :)

  Takk for at du deltar på utfordringen vår :)
  Ha en fin dag!

  Kristine
  Scrapperiket

  SvarSlett
 12. For en historie! Man hjelper hverandre på sjøen, helt klart. For et kort! Så masse fine detaljer, ark og pynt!:)

  SvarSlett
 13. Et fantastisk kort igjen av deg Mette og jeg tipper mottaker blir helt målløs! Så morsomt at du har ark med tema som er fra samme sted som dere ferierte. Og alle detaljene du har med, måten du bruker dine ulike "remedier" på - jeg er imponert!!!
  ha en flott dag!
  klemmer

  SvarSlett
 14. Gorgeous card! It just screams summer and having fun! Love it!
  Hugs, Iulia

  SvarSlett
 15. Flott kort.

  Takk for at du deltar på utfordringen vår.

  Wenche, Scrapperiket.

  SvarSlett
 16. For et flott og forseggjort kort. Det var fint at du tok deg tid til å fortelle historien bak, ble glad av å lese at det finnes mennesker av det slaget :)

  SvarSlett
 17. For et utrolig flott kort ! Alt passer sammen ned til minste detalj !
  Godt at det fortsatt finnes snille ukjente, og ikke minst, som tar seg tid til å hjelpe :o) Tenker hun blir kjempeglad når dette dumper ned i postkassa :)

  Klem

  SvarSlett
 18. Oi oi oi, noe så flott!! Herlig sammensatt kort, alt passer sammen til den minste detalj :)
  Nydelig og virkelig kreativt!!

  Takk for et flott bidrag til Scrappekammeret, hilsen Linda :)

  SvarSlett
 19. Wow...det var et flott kort!
  Nydelig gjennomført og mange flotte detaljer!
  Virkelig et kreativt kort!
  Takk for at du deltar hos SC denne uken.
  God helg til deg :o))
  Klem Anne

  SvarSlett
 20. Dette var et utrolig herlig kort! Så mange lekre detaljer, og papirene er da bare nydelige!

  Tusen takk for et herlig bidrag til Scrappekammeret!

  SvarSlett
 21. Kjempestilig kort! Herlige detaljer og nydelige farger!
  Tusen takk for at du deltar hos Scrappekammeret!
  Håper du blir med på utfordringen vi la ut i dag!
  --klem--

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3