mandag 17. oktober 2011

Selvlaget Smashbok/idèbok

Har lenge holdt på med en idè-/smashbok til datteren som har kjøpt seg hus. Tatt utgangspunkt i en ringperm kjøpt for den nette sum av kr.15,- på Nille;)  Fått brukt masse resteark samt ting og tang som har ligget lenge.  Tanken er at hun skal samle idèer, tapetprøver, notater o.l. Jeg har også valgt å ha med en del tekster om hva som er viktig å fylle et hjem med uten om rent materielle ting.

Her er det maaaaange bilder;) Trykk gjerne på bildene for forstørrelse.

                                    Slik så altså utgangspunktet ut - fint nok med Snoopy kanskje;)


Kjøpte en smashpenn med tusj i den ene enden og lim i den andre enden, slik at hun kan ha den med i veska og lime inn ting hun finner der og da. Sydde en hempe til pennene av en av hennes gamle olabukser for å få festet den til permen.


Slik ble forsiden seende ut etter en "makeover" Brukt bl.a. flaskebeskytter, strie, "netting", mesh, mynter, chipboard med hus, nøkkel, nøkkelhull, fugl, swirl og ulike bokstaver. Deretter en runde med aluminiumstape som er bearbeidet med skrape- og pregeverktøy, kinablekk og acrylmaling.

Baksiden som har fått underlag av mye av det samme som forsiden for å få struktur. Har også brukt et filthjerte med swirler og filtswirlebord nederst. dette fungerte imidlertid ikke så godt som underlag da det ble litt for mykt til å få frem konturene. Puslespillbrikkene er fra en Netcomreklame jeg tenkte jeg helt sikkert kunne bruke til no' - og det kunne jeg jo;)

                                              Ryggen med adressen og et lite hus under bl.a.


 Innsidene hadde fine tegneseriestriper med Snoopy. De synes jeg var morsomme å beholde.
På første siden som er den lille røde her, har jeg brukt en tekst fra et ark med mange tekster om "hjemmet" fra Theresa Collins. Arket er fra Graphic45.

                                                    
                                                  Baksiden på Graphic45-arket med et nytt sitat.Her er et enkelt bakgrunnsark fra Basic Grey som jeg har brukt sjablong og Distress Stain på for å male hjertene. Ticket fra Tim Holtz med teksten Story (så har jeg lagt til et par ord så det ble The Story begins).
Øverst i venstre hjørne et lite sitat "Great ideas and get inspired" hentet fra en cutoff-stripe fra et mønsterark.
Har sydd på en lomme av arket med hus på fra Basic Grey. Lagt inn en ferdig tag som har fått et rubonhjerte. Nederst i høyre en sitat igjen fra en cutoffstripe "Your Life.Beautiful."


Baksiden av Basic Greyarket som jeg valgte å male med Gesso for å få en dusere effekt. Har malt med litt bobleplast og stemplet på den søte fuglen fra Vibeke Spigseth. I høyre hjørne en rubontekst fra Norsk Stempelblad " Livet er fullt av glede".  Noen retroflowers jeg hadde liggende i passende farger fikk plass i hjørnet nede.
En mindre side med Basic Greyark igjen som bakrgrunn. Har laget en liten tagbok med ark fra Graphic45 som holdes sammen av et silkebånd. Malt på en nøkkel ved at jeg brukte "negativen" fra en nøkkel jeg hadde stanset ut med Tim Holtzdies. Rubontekst fra Norsk Stempelblad "Følg hjertet ditt". Limt på en slik fargeprøve på maling. Fikk en masse av disse på treff en gang, men ikke helt visst hvordan jeg skulle bruke dem. Nå har de kommet til nytte;)

Her er den ene fliken åpnet, og en ny lomme med en ny tag kommer frem. Brukt bast til å knyte i hullene.


Her er tagboka åpnet. Festet en ticket fra Tim Holtz på en tag. På sidene er det lommer med plass til andre ting.

                                            

Baksiden av arket med tagboka har jeg grunnet med litt hvit Distress Stain og malt røffelig et par hus. Har også stemplet på et par hus med stempler fra Dylusions og et tekststempel "Live your life".
En side hvor jeg har laget en lomme og festet på arket. Både bakgrunnsarket og lomma er lagd av mønsterark fra Graphic45. Stoffbradsen som lager lukkemekanismen er fra Panduro, rubontekst fra Norsk Stempelblad "delte øyeblikk". Hjertet er malt med Distress Cracklepaint og er en prøve jeg lagde for lenge siden.


                                            
Slik ser lomma ut når den er åpnet. Limte et hjerte over baksiden av bradsen.

Baksiden av arket hvor jeg har limt på en ferdig tag med linjer og tekst. Også stanset ut et hjerte av en bokside og limt på sammen med en nøkkel som passet til teksten og motivet på mønsterarket.
                            


Neste side er laget av et gammelt Basic Greyark hvor jeg har limt på en lomme fra en gammel olabukse. Kuttet ut et fuglebur med en dies fra Tim Holtz og malt den med Distress Stain. Fuglen er en diecut jeg fikk fra en scrappevenninne for lenge siden, også den er malt med Distress Stain. "happiness" er et tekststempel fra Fiskars. Lagd en ramme rundt arket med tusj.


Her har jeg også brukt gamle Basic Grey ark. Klippet ut hjertene fra mønsterarket og limt på. Det røde hjertet på lomma er malt med Distress Cracklepaint. Puttet en tag oppi som jeg har brukt en kant- og hjørnepunch fra Martha Stewart på.  På lommen en rubontekst fra Norsk Stempelblad igjen "Verden er full av muligheter - grip dem!".


En gråpapirpose har fått stemplet blomster og skyer, samt nok en rubonstekst. Puttet inn en tag som holdes på plass i posen av en liten treklype.

På baksiden av posen har jeg brukt Distress Stains og malt litt. Brukt "negativen" fra det utkuttede fugleburet foran her som sjablong. Det samme med fuglen. Her ble det også en rubontekst: "Lykken kommer innenfra".
                                           
Et ark fra Theresa Collins har blitt grunnet med Gesso og så har jeg hatt Colorwash på bølgepapp som jeg har brukt til å trykke linjer på arket. Lagde en prøve til fuglen jeg tegnet på scrappeforkleet mitt (har kanskje ikke lagt ut bilde av det ennå). Den har jeg limt på her slik at det blir en taglomme. Jeg har brukt Liquid Pearls til å tegne "mettepipen";)  Ellers stemplet på en fugl og tekster fra Fiskars.


Her er baksiden av arket. Har limt på en lomme av et passende ark fra Graphic45. Rubontekst "Drømmer" fra Norsk Stempelblad. Malt på en kompassrose med sjablong og Distress Stain. Damene er klippet ut fra et mønsterark fra Graphic45 og limt på.


Neste side er et ark fra Websters Pages. "Lykke" er rubons igjen, og jeg har limt på en malingfargeprøve i passende farger.

Baksiden av arket er blitt grunnet med Gesso og så har jeg "duttet" på litt hvite dotter med Distress Stain. Lagd en lomme av en fedig tag og puttet en annen fra samme serie oppi. Har stemplet på lysthuset fra Prima, mens teksten allerede var på tagen. Har også her limt på en malingsfargeprøve.


Et nydelig ark fra Websters har fått rubonteksten "Glede". Jeg har limt på diecuts fra Tim Holtz av en byste og trådsnelle som jeg har hatt litt rosa floss rundt.Baksiden av arket. Her har jeg malt på noen "dotter" med Distress Stains som jeg har tegnet med hvitt rundt og limt på en ferdig lomme. Også hatt på en rubontekst "minner".


Her er en smalere side med ark også fra Websters. Laget en lomme som jeg har limt på med Washitape fra Andrine og Marens. Laget en tag av en malingsfargeprøve.


Baksiden av arket. Lagde "stilker" med Washitape og limte på noen sirkler som er noen gamle rester.
Har også stemplet på en bladranke fra Dylusions med Distress Stain. Også en rubontekst her.


 En enkel side med Webstersark. Hun skal jo også kunne lime inn en del uklipp o.l. i boka.Tekst fra en cutoffstripe på Webstersarket som er limt på og rammet rundt med tusj.

 Enda en side fra Websters. Her har jeg kun limt på en ferdig tag fra Norsk stempelblad.

 Slik ser det ut når boken er oppslått - et herlig lite kaos av ark i forskjellige størrelser;)


Lagde en liten lomme av samme arket som på foregående side. Her har jeg brukt brun washitape til å lime sammen sidene.  Puttet en tag inni lommen.  Baksiden på denne har kun striper og kan brukes til notater.


Enda et herlig Webstersark. Har laget en lomme som også her er limt på med Washitape. Lintape fra Andrine og Marens til å notere på på siden av lommen.


Baksiden av arket hvor jeg har stemplet på en fugl fra Fiskars og limt på en rubontekst fra Norsk Stempelblad.

En side av et 3ndyark som er en rest som ble igjen fra et kurs jeg var på en gang. Har malt på hjerter med en gammel sjablong fra Panduro og en Distress stempelpute.  Ble en rubonstekst her også;)

 Baksiden av arket som vel egentlig er et juleark. Engler er jo koselig hele året;) Har hatt på rubonsteksten "kjærlighet" og lagd et tilsvarende hjerte som på forsiden.

Her har jeg ikke pyntet Webstersarket annet enn med en liten bit fra cutoffstripa med teksten "My Pretty Garden" samt at jeg har stemplet på en klokke nede i hjørnet.


Baksiden av arket har fått en lomme av avklippet fra forsiden. Øverst på lomma har jeg pyntet opp med litt Washitape. Tagen er en emballasje fra Primablomster som var fin å skrive på siden den var linjert;)

Enda et hageark fra Websters. Greit med linjer til å skrive på. Har pyntet det med et klistremerke i tekstil tilhørende arkserien fra Websters.


 Baksiden av arket hvor jeg har klippet ut motivet og teksten i høyre hjørne fra forsiden. Det samme er målebåndet og teksten "we grow by our dreams".
                                                       Her har jeg satt inn en vanlig tag.


Enda enWesbsterside. Har ikke fått brukt disse arkene til noe annet, men synes de passet godt til denne anledningen.  Her har jeg bare klippet ut og limt på teksten "Wishes come true" over ønskebrønnen;)Baksiden av arket har fått en ferdig tag limt på samt et tekstilklistremerke til arkserien med den samme parasollen som på neste side.

Her er baksiden av det store arket med parasoll på. Her lagde jeg en lomme av emballasjen til tekstilklistremerkene og lagde en tag av et av mønsterarkene og puttet inni.
Enda et dekorativt Webstersark som har blitt pyntet med det ovale utklippet fra et annet ark med teksten "adore family".


Baksiden av arket som har fått et nytt tekstilmerke med teksten "always celebrate your happiness" og en cutofftekst " Your Life. Beautiful".

Og så var vi over i "kjøkkenavdelingen". Fremdeles ark fra Websters.                                          Baksiden av arket. Limt på et stoffklistremerke igjen.


 Her er et gammelt ark fra Basic Grey igjen. Limt på teksten "Fancy" fra en cutoffstripe.


På baksiden limte jeg på et gammelt ark fra 3ndy design som fikk rubonteksten "latter" og en liten blomst.

 Enda et 3ndyark som jeg har sydd en lomme av med maskin. Puttet oppi en notatside fra Making Memories, og limt på en "Topp femliste" fra Norsk Stempelblad.

 Baksiden har fått en cutoffstripetekst igjen i passende farger - "Your Life. Beautiful".


Mer kjøkken. Arket er fra Graphic45 og jeg har lagd en lomme hvor jeg har puttet en notatside fra Making Memories i. Klippet ut lite kuvertmotiv og limt på den rutete lomma samt cutoffstripeteksten "A beautiful design".
Her er den blårutete duken pyntet opp med en stripe fra forsiden samt at jeg har lagd en lomme fra et ark i samme serie fra Graphic45. Puttet oppi en crafttag.  Limte også på en fargeprøvestripe i matchende blåfarger;)

En enkel side fra samme arkserie til Graphic45. Svampet på noen epler med en gammel sjablong fra Panduro og Distresspute for at det skulle passe med eplepaien på foregående side;). Limte på en fargeprøve i matchende grønnfarger. En rubontekst fra Norsk Stempelblad fikk også plass på denne siden.

 Har ikke gjort noe annet med baksiden av arket enn å ha på en rubontekst.


Fortsatt Graphic45-serie. Lagd en lomme også her. Limt på noen utklipp fra ark fra samme serie.


Baksiden  en lomme av det stripete papiret på forsiden samt limt på en dekorstripe av det samme. Også limt på enn tekst fra "husmortemaet" i arkserien. Puttet opp i et ark for notater med mer i lommen - også det fra Graphic45.
 Her er foregående side sammen med en mindre side med elegante damer - også fra Graphic45.


 Baksiden av arket hvor jeg har laget en lomme av arket med de elegante damene. Limt på en tekst fra cutoffstripen "Lady of the House";)

Og etter den søte kløe..........   På slutten av boka har jeg lagd noen sider som kan inneholde kvitteringer o.l. Her har et 3ndyark som base. Det prikkete er en lomme med en notatside fra Making Memories i. Har også lagd en lomme av et ark med tall på og puttet en side oppi. Utenpå lommen har jeg limt en gul gjennomsiktig fotolomme.
Baksiden. Har limt på en papirpose som jeg har stemplet med et tallstempel kjøpt hos Andrine & Marens på et ark fra 3ndy papir. Her tenkte jeg at det kan puttes kvitteringer o.l. oppi.Til venstre en lomme jeg har laget av et mønsterark jeg ikke husker hvor kommer fra. Til venstre en liten side av ark fra 3ndy som jeg har limt en gjennomsiktig fotolomme utenpå.

Og her er siste side - baksiden av tallarket fra 3ndy. Har limt på en stor fotolomme for kvitteringer m.m.


Ja dette tror jeg er det lengste bloginnlegget jeg noensinne kommer til å ha. Og jeg er imponert hvis du har klart å følge med hele veien :)

Ønsker alle en flott uke!21 kommentarer:

 1. Jeg klarte å følge med hele veien Mette, og er bare sååå imponert! Så snill mamma du er!
  Himmel, så masse herlige detaljer du har fått med her. Vi snakker kreativ altså.
  Digger idèen med pusslespillbiter under aluminiumstapen, det var jo kjempesmart da.
  Kjempekoselig å se deg igjen på Skitreffet, du er vel like sliten som alle oss andre tenker jeg :) Men du verden så moro. Gleder meg allerede til mars jeg!
  Ha en super uke!
  Klem

  SvarSlett
 2. Denne var utrolig stilig!
  Masse bilder, MEN det liker vi ;D
  Klem

  SvarSlett
 3. wow!!!!! noe så fantastisk flott Mette!! Jeg er mektig imponert for dette var litt av en bok! Så flot og så gjennomtenkt og masse herlige detaljer og teknikker. You rock - navnet Mettemetallica svinger altså!
  Klem

  SvarSlett
 4. Wow, Mette!
  Dette var virkelig imponerende. Så mange forskjellige teknikker du har brukt her. Også så kjekt å få brukt opp litt resteark.
  Veldig gøy å se den ferdig. Du holdt jo på med coveret på treffet.

  Klem kristin

  SvarSlett
 5. Hjelpe meg for en jobb du har lagt i denne. Men så ble den jo bare helt herlig. Tipper datteren din er fornøyd med denne. Jeg liker jo veldig godt utsiden også. Tror nesten metaltape var en liten høydare på treffet.
  Takk for sist forresten. Det var nok et herlig treff, og jeg gleder meg allerede til neste gang.

  Klem :o)

  SvarSlett
 6. Dette var jo intet annet enn imponerende! Kjempestilig bok med mange tøffe sider. Takk for at du deler og inspirerer.

  SvarSlett
 7. Så flott bok du har lagd til din datter. Tenker hun får både glede og nytte av denne.
  klem :)

  SvarSlett
 8. Du verden så flott idé!!!!! Og flott gjennomført!
  Jeg har blitt hekta på metalltape siden skitreffet som var så flott!

  SvarSlett
 9. FY SØREN METTE!!!!! WOW!!!!!
  Jeg så jo at duy begynte på denne permen på Casatreffet! Og wow, for et arbeid du har lagt ned i denne!!! Datteren din blir nok suuperglad o g takknemlig, som har så snill og flink mamma! Den får hun nok mange gledelige stunder med! Og masse minner! Du er så kreativ! :)

  Stor klem fra Sørlandet!

  SvarSlett
 10. WOW!!! Blir helt målløs... Utrolig flott bok, og for en jobb du har lagt ned her. Skikkelig kul forside og bakside. Metalltape må jeg prøve også. Så mange ulike og kreative sider. Virkelig et fantastisk flott arbeid. Klem Nina

  SvarSlett
 11. Herlighet, noe så flott! Utrolig mange lekre detaljer, og jeg er sikker på at din datter får utrolig mye glede av denne!! Da vi flyttet til vår nåværende leilighet - brukte jeg tiden før vi overtok - til å samle fargeprøver, tanker og ideer hentet fra rundt om kring. Den er overhodet ikke like lekker som denne, men jeg har hatt så veldig glede av den! Tar den frem med jevne mellomrom, og har laget flere interiørprosjekter etter tips spart på i boken! :)

  Vi flytter rett over jul til nytt rekkehus, og jeg ble kjempeinspirert til å lage meg en helt ny bok! Tusen takk for deilig inspirasjon, Mette!

  Klem fra Marte

  SvarSlett
 12. Oj, litt av en jobb du har lagt ned i denne boken Mette! Utrolig stilig med metalltapen og mange herlige detaljer inni:-) Og takk for sist! Veldig koselig scrappe-helg:-)

  Ha en fin uke! Klem Laila.

  SvarSlett
 13. Det er en utrolig flott bok du har laget her, og masse arbeide og omtanke som ligger bak. Takk for et igjen strålende treff, herlig å være sammen en hel helg.

  SvarSlett
 14. Så fantastisk kreativ du er, denne er jo sååå fin! Kanskje du skal tilby deg å ta i mot og fylle den også? Datteren din har jo huset å ta seg av? Klem

  SvarSlett
 15. For et FLOTT resultat, Mette - boka ble bare så fiiin. Morsomt med alle de fine, ulike mønsterpapirene som kommer til sin rett her! Tenker Emilie blir fornøyd med ideboka si, jeg! :D

  SvarSlett
 16. Knallflott bok, og for en glimrende ide!!

  SvarSlett
 17. Åh Mette!!
  For et arbeid! Så mange herlige farver og mønster ark og detaljer, og du får alt sammen til å harmonere sammen! Det krever kunnskap det ;O))
  Ja heldig Emilie er som har en slik Mor som som deg!!

  Mange klemmer til deg fra meg
  Nina x

  SvarSlett
 18. Jeg er målløs, Mette... FOR EN JOBB DU HAR GJORT HER!!! Jeg hang mer enn frivillig med gjennom hele innlegget - blir ikke for langt når man kan NYTE noe så flott:))) Så mange variasjoner og så mye inspirasjon! Ja, jeg bøyer meg i støvet for deg, dette var fantastisk:)

  SvarSlett
 19. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 20. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 21. For en knallflott idebok du har laget! Og for et arbeid du har lagt ned i den! Kjempestilig!!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3