lørdag 24. november 2012

Hjemmelaget sitatbok i Finnabairstil

For noen helger siden var jeg så heldig å få være med på kurs med utrolig dyktige Finnabair. Kurset het Teabagalbum, og jeg må innrømme at jeg trodde det var noe helt annet:) Men jammen var det moro!
Jeg er veldig glad i mix mediastil og dette kurset var så morsomt og originalt. Får komme tilbake til journalpermene jeg lagde på kurset senere. Ble så fascinert at jeg måtte kaste meg over et prosjekt til. Dette ble en liten sitatbok som jeg skal kose meg mye med fremover.
Her skal jeg samle gode ord, dikt, vers og lignende - og noen av dem blir nok også brukt i Art Journaling etterhvert.

Sidene inni er utelukkende resteark i en herlig blandig og et salig kaos. Jeg har gitt dem en røff behandling som kontrast til det litt søte. Noen kommer jeg til å dempe med litt Gesso før jeg skriver på dem, andre lar jeg være som de er. Noen blir kanskje revet ut og brukt som pynt på andre sider osv. Innimellom har jeg også lagd noen lommer av gråposer for oppbevaring av tags, utklipp o.l.

Jeg må nesten unnskylde bilderaset som dere her utsettes for;) 
Her er forsiden. Brukte masse forskjellige som tepose, kanpper, klype, canvasblomster, blomstergren, resin fugl, Chipboardnoter, urskive, bølgepapp, metallpynt av ymse slag bl.a. Brukt diverse sprayer - Adirondack Colorwash, Dylusions, Perfect Pearls, Inka Gold og liquidteck bl.a. Tørkeprossen har gått over et par dager minst her ja;)
 
 
 Her er en stjerneknapp fra Finnabairkitet som er festet på en rosett av bølgepapp, noter fra Dusty Attick, en urskive under "joyknappen", en metalltab fra Tim Holtz. Under der er også resistent cancas blomst fra Prima. Rutene er stemplet på.
 
 
 Øverst til høyre er metallblomst som jeg har kuttet i to.
 

Det runde på midten her er teposen, med te og det hele;) Blonder, en liten gammel klype, en fugl fra Prima, metallstæsj og et metallskilt med sitat fra Tim Holtz.
 


Brukt en metallhank fra Tim Holtz, og her sees flere av blondene.  


Hele nederste delen på forsiden.
 

Det ble nesten som en "svartebok". Har jobbet en del med rufsing og sverting av kanter;)
Innsiden av permen. Det blomstrete arket har jeg også brukt på forsiden av permene, men synes vel ikke så godt lenger kanskje;) Her har jeg lagd en lomme av det. Det lilla er baksiden av arket. Har stemplet litt uvørent med et rutete stempel rundt om kring.
 
 

Her kommer noen av innsiden (har mange fler, og også mulighet for å utvide boka ved behov). Bazzillen med sommerfuglene på er egentlig noe jeg prøvetrykket for et par-tre år siden for å prøve stempelfarger - nå kom det til nytte, så ikke bare dumt å lide av kastevegring :)
Til venstre en gråpose som jeg har kuttet til passende størrelse og brukt en kantpunch på.

 
Til høyre er resten av gråposen;)Baksiden har også fått en lomme på innerpermen. Her kan jeg bl.a. samle sitater o.l. før jeg får "ført de inn"  i boka mi :)
 
 
 Baksiden av permen. Har bundet den inn med Bind It All.
 

En canvas blomst, en binders med perle jeg aldri har fått brukt, avklippet metallstæsj. Også brukt et metallskilt med tekst fra Tim Holtz bl.a.

 
Her er også en tepose med en opprinnelig hvit silkerose på. Nå er den blitt hard og lilla med sølv;)


 Underst er det bl.a. er blomstergren som også hadde helt andre farger opprinnelig, en canvasblomst og noen gears bl.a.
 
 
Må si jeg har kosa meg storveis med dette prosjektet, og for ikke å snakke om hvor mange tmers kos jeg skal ha med å fylle den med flotte ord;)

14 kommentarer:

 1. Kjempe stilig bok du har laget :) :)
  Te-posene ,- er de tørre eller våte ??
  Gleder meg til nye ideer fra deg fremover ;)

  Klem Anette

  SvarSlett
 2. Hei! Teposene er tørre.Tusen takk for fine ord!
  klem fra
  Mette

  SvarSlett
 3. Super lækker bog!! God fornøjelse med den.

  Knus :)

  SvarSlett
 4. Wow, for en super herlig bok Mette! Sååå stilig utenpå da! Masse lekkert pynt! Mix Media ser veldig artig ut, må inrømme det....jeg som akkurat har vært på steam punk kurs og utfordret meg selv....Kanskje jeg trenger flere utfordringer jeg også!?! ;) Synes også det er utrolig kult at du har laget alle siden inni bok av reste ark som er helt ulike....Jeg har så vanskelig for og mikse sånn, men når det er gjennomført som her, så blir det bare super kult! :) Jeg har litt og lære ang å gå utenfor min komfort sone... ;) God helg! Klem

  SvarSlett
 5. Åh sååå fantastisk!!!!!!! Kjenner det kribler i mine creative muskler når jeg ser noe så fantastisk som dette her :) Ja Mixed media er bare herlig, man er så fri til å leke ♥ Nydelig bok og farger, ja alt var bare helt perfekt!!

  SvarSlett
 6. Dette var ei flott bok. Mange timers kos her ja, det synes :)
  klem :)

  SvarSlett
 7. Kjeeempe stilig !Litt av en jobb og lage.Gleder meg til å lage mine.


  Klem Fra Eva Helen

  SvarSlett
 8. WOOOOOW!! Dette kurset kunne jeg virkelig ha tenkt meg jeg også:)
  Kjempeflott!
  Klem fra Gunn

  SvarSlett
 9. Kjempe stilig Mette!! Å, for en jobb!! Ser du har kost deg masse her da:-)...moro å samle fine ord blir det også.

  Ha en fin dag! KLem Laila.

  SvarSlett
 10. Wow - wow! Her er det ei som har kosa seg - og gjett om jeg er misunnelig. Dette var bare knalltøft. Det er jo så moro å prøve noen nytt, men for å gjøre noe sånt som dette trenger man et kurs - ellers blir det til at man holder seg i sin egen komfortsone. Det er liksom tryggest.

  Ønsker deg ei finfin uke!!

  SvarSlett
 11. Milde måne sånn vil jeg og ha!!! Ser ut som du har kosa deg skikkelig :) Og resultatet er jo bare så lekkert!! Syns fargene var midt i blinken :))

  Klem sida

  SvarSlett
 12. Denne er bare så utrolig fantastisk!!! og jeg digger virkelig det bildet som viser alle sidene i den lukkede boken. Så tøft med svertingen/rufsingen! For en herlig bok å ha!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3