fredag 10. mai 2013

Dåpskake

Her kommer flere prosjekter fra dåpen. Var egentlig meningen at dåpskaken skulle bestilles, men slik ble det ikke så da måtte jeg trå til på tampen. 

Jeg lagde både konfirmasjonskaken til yngste datteren og dåpskaken til det eldste barnebarnet, så litt hadde jeg prøvd meg på forhånd. Hadde jeg visst det tidligere hadde jeg nok lagd pynten tidligere. 
Nå ble alle kaker og pynt lagd dagen før dåpsdagen.

Lagde tre kaker, hvorav to var ganske så tidkrevende så holdt på fra seks om morgenen til langt på kveld;)

Her er selve dåpskaka som er en sjokoladekake med fyll av oreokrem og melkesjokoladesmørkrem.  Den er trukket med sukkerpasta som jeg har laget selv. 

Oppskrift på kaka fant jeg på den flotte bloggen til Iselin.  Litt sjansespill siden jeg aldri hadde lagd denne kaken før;) 

Jeg hadde bestilt litt utstyr til bakingen, men det dukket selvfølgelig ikke opp i tide, så da måtte man ty til nødløsninger;) Skulle bl.a. hatt putemønster rundt kanten, men da ble det en blomsterkant rundt og en sløyfe i stedet.

Slik ble resultatet:Litt gule fargetoner på dette bildet dessverre. Har fått litt hjelp til dekoreringen. 

Svigersønn har laget rosa i midten, skrevet den flotte skriften (det hadde ikke jeg fått til så fint ;)), tegnet på håret til babyen og laget hårbåndet :)Her er litt mer detaljer. Datteren lagde blomsterkanten rundt og babyen som er "støpt" i en silikonform.

Jeg kjøpte først ferdig farget rosa sukkerpasta som er brukt til rosene, teppet, babypynten og sløyfa. 

Den var litt knallere rosa enn jeg ønsket meg, men tok ikke sjansen på å farge selv. 
Datteren har imidlertid farget blomstene rundt kanten med det som var igjen av den hvite sukkerpastaen jeg lagde. I etterkant så synes vi vel den fargen var vel så fin :)Oversiktsbilde av pynten ;)Datteren og jeg synes hun var litt uanstendig med rumpa bar, så jeg lagde en liten bukse til henne ;)(svigersønn synes det var unødvendig, hi-hi)

For å få mønster i teppet så fant jeg på en litt kreativ løsning som jeg ikke visste om ville fungere, men det gjorde den! 
Jeg har rett og slett lagt sukkerpastaen inne i en embossingfolder og kjevlet oppå. Da ble det harlequinmønster på teppet :)Hadde flere idéer om å bruke scrappeutstyr til kakebakingen. 

Er jo så mye utstyr som fås til kakedekorering, men mye ligner jo på scrappeutstyr. Så denne sommerfuglen (også de to andre) er lagd ved å dytte sukkerpasta opp i en Spellbindersdies. 
Var litt spent på om jeg fikk den ut hel, men det gikk relativt bra. Hadde nok kanskje vært enda lettere hvis jeg hadde lagt de litt i fryseren før jeg tok de ut.
Og her er en veldig god kake som jeg fant oppskrift i et ukeblad en gang. Var et hefte med flere konditorers favorittkaker.Denne kaken har mandelbunn. Så er det hjemmelaget jordbærfromasj og gele på toppen.
Den lager jeg til store anledninger, og svigersønn er spesielt begeistret for denne;)

Opprinnelig skulle jordbærene være langs kanten av fromasjen, og det gjorde jeg de første gangene.
Veldig dekorativt, men syntes da at geléen hadde lett for renne litt nedimellom så jeg har gått over til å ha de oppå fromasjen i stedet.

Ønsker alle en flott helg!

6 kommentarer:

 1. wow. dette var heilt rått. utrolig fin kake, og kreativt funne på..

  SvarSlett
 2. Kjempeflotte kaker, så veeeeldig gode ut:)
  Klem

  SvarSlett
 3. Flink du er Mette! Ble kjempefine begge to:-)...og ikke minst så de bare helt yammy ut:-)

  Ha en fin helg!
  Klem Laila.

  SvarSlett
 4. Hold da op, hvor en kage!!!
  Bliver helt lækkersulten :)

  Klem :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3