torsdag 1. desember 2011

GDT - Vintage Utfordring - årskalender

Nå er det virkelig lenge siden jeg både har vært rundt i bloggverdenen og postet noe her i bloggen min. Det har vært altfor mye annet å konsentrere seg om i det siste, men håper på roligere tider etterhvert.

Jeg har vært så heldig å få være gjestedesigner for Vintage Utfordring Challenge Blog. Oppgaven var å lage en vertinnegave enten til jul eller nyttår. Jeg har valgt å lage en bordkalender fra bunnen av som kan passe til en nyttårsgave til en god venn.


Basen til kalenderen er lagd av kartong fra baksiden på en skisseblokk. Jeg har kledd basen med gammelt notepapir som er dekket med et tynt strøk hvit Gesso. Den måler 7" x 6", og for at kalenderen skal kunne stå på bordet har jeg lagd en bunn av kartong som også er kledd med gammelt notepapir. Kalenderen er bundet sammen med Bind-It-All.

Alle kalendersidene har en base av Bazzill i fargen Vanilla og er 5,5" x 6 ". Jeg har kledd de ulike månedene med ark fra Poppydesign, Making Memories, Maja Design, 3ndy Papir, Pion Design og Papirdesign. Selve kalenderarkene er fra Papirdesign.  Alle kantene på arkene er rufset godt med det nye verktøyet fra Ingvild Bolme (Prima).

Jeg har brukt forskjellige Vintage klippeark til hovedmotivene. Har kuttet de ut med Spellbinders Nestabilities Labels 20 og pusset alle kanter.

Forsiden har mønsterark fra Pion Design. Jeg har laget en ramme ved hjelp av Spellbinders Nestabilities Labels 20 i Bazzill Vanilla. Rammen er embosset og svertet i kantene med de nye stempelputene fra Ingvild Bolme/Prima. Har brukt litt gasbind bak bildet som er montert med 3D-puter. 

Videre har jeg tatt en blank metallramme som jeg først grunnet med hvit Gesso før jeg hadde på Distress Cracklepaint i fargen Picket Fence. Svertet kantene på rammen med Primaputene.  Inne i rammen har jeg tatt en bit gammelt notepapir som er malt over med hvit Gesso (samme som på basen). På notepapiret har jeg montert teksten "anno 2012" med 3D-puter. Bokstavene og tallene er klippet ut fra et Pion Designark.  Festet et par halvperler fra Kort & Godt på rammen.
Oppå rammen hviler en liten engel som jeg ikke er helt sikker på hvor er fra.

Jeg har farget et eggeskallsfarget seambindingbånd med Distress Stain i fargen Weathered Wood. Båndet er festet over pyntepanelet og jeg har lagd en sløyfe som er delvis skjult av blomsterpynten.  Blomstene kommer fra Kaiserscraft, Wild Orchid Craft og Kort & Godt. Den ene lyse rosen er farget i kantene med Distress Stain i fargen Weathered Wood. Jeg har også pyntet rosen med en perlestreng fra Kort & Godt. En fjær fra Panduro er stukket innunder blomsterpynten. Har også pyntet med et ur fra Making Memories,  et par knapper med hampesnor og et siselert "kobber"-hjerte.

Jeg har brukt stempler med visdomsord fra Tim Holtz på hver måned unntagen mai hvor det sto en fin tekst på mønsterarket fra Maja Design. Hver og en kalenderside er veldig enkelt pyntet for at sidene ikke skal bygge så mye ut slik at kalenderen vil sprike.

Her må det advares mot masse bilder igjen;)Ønsker alle en fortsatt flott adventstid med mye kos og hygge!

14 kommentarer:

 1. Så nydelig årskalender. Heldig er den som får denne.
  Ha en fin adventstid.

  Klem :o)

  SvarSlett
 2. Superkoselig gave da! Har lurt på hva som har hendt med deg skjønner du. Fint at du er tilbake!!

  Klem

  SvarSlett
 3. Så utrolig lekker Mette!! og en herlig gave å få!
  Nå som jeg har fått meg en liten rosa sak jeg også så kan jeg jo lage sånt - artig!
  og gratulerer så mye, utrolig gøy og så fortjent!!!
  klemmer

  SvarSlett
 4. Åååå du Mette, denne var helt nydelig!!!!
  Masse lekre detaljer og tidkrevende kan jeg tenke meg :) Men sånn er det ofte med slike prosjekter!!
  Gratulerer med GDT plassen :) Håper jeg snart ser flere lekre prosjekter fra deg!!
  Ønsker deg en herlig og avslappende helg med masse kos :D
  Klemmer, Wenche :0)

  SvarSlett
 5. WOW for en utrolig flott kalender:)
  Mange flotte bilder og detaljer du har brukt:)
  Gratulerer så masse som GDT:)
  Ønsker deg en flott adventshelg!
  Clemzy Karin D

  SvarSlett
 6. En heldig mottaker som får denne flotte kalenderen Mette:-) Mange nydelige detaljer fra første til siste side!!

  Ha en fin adventstid!
  Klem Laila.

  SvarSlett
 7. Wow, nydelig wintage kalender Mette! Flotte ark, stempler og bilder du har brukt! Ha en fin desember tid! Klem

  SvarSlett
 8. Helt fantastisk flott, Mette!!

  Kos deg i førjulstiden!

  Klem :-)

  SvarSlett
 9. Hei Mette, koselig at du liker bokskriveriene mine. Har svart deg ang bok til 6-åring her: http://ellensoase.blogspot.com/2011/12/arets-bker-til-barn-i-barneskolealder.html?showComment=1323344857969#c8610793075875732243

  SvarSlett
 10. Gratulerer som gjestedesigner! -Fantastisk flott bordkalender du har laget her!
  Likte veldig godt farger og design på "glad i deg" under her oxo -Helt Nydelig:)
  Helgeklem fra mæ

  SvarSlett
 11. Så flott kalender. :) Kanskje jeg også skal prøve meg på en slik en :)

  SvarSlett
 12. Ville bare innom for å ønske deg en GOD JUL:)
  Klem, Tove

  SvarSlett
 13. Bevare meg vel for en helt NYDELIG kalender du har her, Mette! Så gjennomført delikat og med så mange flotte stempler. Lenge siden jeg har tittet på blogger nå - det er mye å ta igjen:) Klem

  SvarSlett
 14. Slik gikk nu dagan, og jeg har ikke fått med meg denne fantastiske kalenderen du har laget før nå.. Kjempeflott, Mette, masse flotte detaljer som jeg liker. Veldig godt :-)
  Plutselg sees vi - jippi !!
  Klem
  T.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3