onsdag 25. november 2009

Adventskalender

Jeg lagde min første, og hittil eneste fyrstikkeskekalender i fjor! Det var kjempegøy å lage den, men siden det er dårlig med hjemmeboende barn her for tiden har det ikke blitt flere;) Ble egentlig ganske fornøyd med den, siden jeg var ganske fersk i scrappegamet da jeg lagde den;) Jeg har den for tiden hjemme for påfyll av årets gaver. Det er mitt barnebarn på 4 år som har fått den. I fjor ble den fylt med alt fra teaterbillett, togtur til Oslo med bl.a. besøk av Slottsplassen og julemarked med mormor og tante (som jeg senere lagde et mini clearalbum fra på kurs hos Gudrun Loennecken) samt mer tradisjonelle ting som litt godteri, hårpynt o.l. Har brukt de mellomstore eskene, men det kan være en utfordring å finne ting som passer i de små skuffene;) Fant i hvertfall ut at en slik "magisk" klut gikk akkurat oppi. Tar med meg en eske ut når jeg handler for å prøve, ser kanskje litt rart ut;) men kjedelig å komme hjem å finne ut at det akkurat ikke gikk oppi esken!
Jeg har brukt papirer fra 3ndys fjorårskolleksjon som jeg aldri blir lei!Jeg har kledd med paneler fra de ulike 3ndypapirene. De er svertet med catseye Creamy Brown og rufset i alle kantene. Brukt ulike stempler fra juleseriene til Stempelglede. Brukt Creamy Brown her også (kommer kanskje litt dårlig frem på bildene her) De små tekststripene som er festet på en snøfnuggbrads er stempler fra Norsk Stempelblad. Alle fyrstikkeskene har også fått paneler som er svertet og rufset i tillegg til å ha fått Glimmermist i gull. Brukt knotter fra Tim Holtz. Jeg har stemplet på datoene, men husker ikke hvor det stempelsettet kommer fra.Her sees de to andre sidene. På det ene panelet har jeg stemplet "Glade Jul" og på det andre snøfnugg, begge fra Stempelglede. I tillegg festet et clear snøfnugg fra Heidi Swapp som har fått glitterlim på seg. Neste side har fått et englestempel fra Stempelglede på det ene panelet og så har jeg festet en snøkrystalldiecut som også er pyntet med litt glitterlim. Oppå der har jeg festet et stempeltrykk "Juleklem" fra Kreativ Hobby? med 3dputer.Toppen har fått det nydelige mønsterarket med engler som spiller i trompet.
Jeg har rufset og svertet kantene også her, samt gitt det en god dæsj med gull Glimmermist. Pyntet med en snøstjerne i filt fra Minnehjørnet som har fått glitterlim i fargen stardust og lagt en snøkrystall av tre oppå der. Har pyntet den med brunt glitterlim Distress Walnut Stain og brukt en brad med krystall. Har festet to englecharms i lintråd. De er like, men jeg har lagt de på frem- og bakside. På baksiden står det "made for an angel" hvilket jeg synes passet bra;) Festet en brun blonde og et "god jul" merke på silkesnor. Bokstavene er også glitrende og er fra Making Memories.Her sees den ene siden litt nærmere og noen åpne skuffer. Har malt alle skuffene i blått og kledd bunnen med paneler i de samme 3ndyarkene. Her har jeg pyntet med et filthjerte som har fått et par nåler i seg og pyntet med en knapp som jeg har festet blonde rundt. Engelen er klippet ut og montert på 3dputer og fått litt glitterlim på seg;)Nærmere bilde av den ene siden. Den observante vil se at skuffene står opp ned! Er en liten en som har vært på ferde her;)En annen side.

Tusen takk for alle koselig besøk og kommentarer i bloggen min, jeg setter veldig pris på at dere tar dere tid til å legge igjen en kommentar;)

15 kommentarer:

 1. Den var helt nydelig... og jeg må si at det ikke ser ut som du var "fersking" når du lagde den..

  Klem fra Gøril

  SvarSlett
 2. Denne adventskalenderen er så flott, mette! :)

  SvarSlett
 3. Så nydelig adventskalender, Mette!
  Fine farger og så flott det ble med stemplene fra Stempelglede!
  Det har nok vært en stor jobb siden du har revet og svertet alle kanter!
  Anne :-)

  SvarSlett
 4. Å så nydelig kalenderen din er! Supert at jeg kunne se på den nå også fordi jeg holder på med en selv. Og din er et prakteksemplar! :-) p.s.

  SvarSlett
 5. Så nydelige denne var!
  Utrolig flott pyntet med de lekre arkene og flott bruk av mange ulike stempler!
  Jeg synes disse kalenderne er så flotte men har aldri laget en slik selv. Kanskje neste år ;)

  Ha en flott dag!
  Klem
  Marianne

  SvarSlett
 6. Kjempeflott kalender.
  Regner med at den falt i smak:)
  Så lurt at du hadde med deg eska på butikkene for å se om ting passa oppi;) Ha en fin dag,-Meretekj

  SvarSlett
 7. Skikkelig stilige disse kalenderne, denne var nydelig med masse flotte detaljer,WOW!!!
  Klem,Lisbeth

  SvarSlett
 8. WOW denne var nyyydelig!!!
  Ha en fin dag!

  Inger :o)

  SvarSlett
 9. Virkelig en nydelig julekalender Mette! Flotte detaljer og fargene er bare så fine!

  SvarSlett
 10. Utrolig flott julekalender!!!
  Hilsen Oxana

  SvarSlett
 11. wooow så nydeligt kalender, smukt dekoreret

  SvarSlett
 12. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min:-)
  Det var morsomt at vi har samme bakgrunn og i tillegg heter vi det samme!!
  Har kikket i bloggen din og her var det kjempemasse flotte ting!! Vil nok helt sikkert kikke innom her titt og ofte.

  Ha ei riktig god helg!

  Klem fra navnesøster!!

  SvarSlett
 13. Super Nydelig julekalender med lekkert papir du har laget.Så masse fint du har laget i bloggen din.Takker for titten.

  Klem Fra Eva Helen

  SvarSlett
 14. Kjempenydelig kalender! Den ble nok populær hos den lille mottakeren tenker jeg! :o)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3