tirsdag 21. juni 2011

Casamix oppgave 5 Grønt, hvitt og blått .....

Oppgave 5 var følgende:

"Til denne ukes bidrag må dere bruke punch (en eller flere), emballasje og mist (har du ingen mist, kan du lage din egen - ved å blande vannfarger feks). I tillegg må dere bruke GARN (til symaskin bruker vi tråd, så det gjelder altså ikke) på prosjektet! Og som det ikke var nok - dere skal bruke fargene i bildet nedenfor (grønn, hvit og blå). Dere må gjerne ha flere farger, men disse skal jeg enkelt se på prosjektet dere.

Ok, ett krav til. Dere skal lage et kort i størrelsen 10x20cm (liggende eller stående er fritt). "

Her satte jeg i gang med friskt mot og leverte bidraget mitt på dagen hvor fristen gikk ut, for så å oppdage at jeg hadde bommet på formatet! Da gjaldt det å kaste seg rundt å mekke sammen et kort ila. kort tid, noe som er en stor utfordring som en snilescrapper som meg;)  Det ble derfor lagd etter samme "mal" som det opprinnelige kortet siden jeg bruker evigheter på å velge ut ark og stæsj. Resultatet ble slik:Arkene er fra Maja Design. Jeg har sydd rundt paneler og brukt en edgepunch fra Martha Stewart. Noen kanter er svertet, mens andre er pusset med sandpapir.

Jeg har brukt dies fra Tim Holtz som jeg synes er så kul, spesielt siden jeg alltid har vært glad i å sy.
Har kuttet ut bysten, snella og knappen i craftkartong og malt den med Distress Stain i fargene Vintage Photo og Walnut Stain. Til slutt har jeg hatt på Glimmermist i fargen Copper. Garnet jeg har brukt for å  tilfredsstille oppgaven er på trådsnella og i livet på kjolen. Der har jeg også knytt en remse gasbind som er farget med Distress Stain i Weathered Wood. Ellers er kjolen kantet med et perlemorsbånd med blomster. Den kule stolen som er et stempel fra Poppy Design har fått pute i samme "stoff" som kjolen;) Emballesje som også skulle være med er kanskje ikke så lett å se, men det er den hvite skriften bak kjolen. Det kommer fra en plate som det var festet Primablomster på.  Det kule speilet har jeg klippet ut fra et ark fra Poppy Design.                                           

Detalj fra sømmen og kantpunchen. Speilet er festet med 3D-pute.


Her er kjolen med det flagrende beltet i livet og blomsterkantene. Emballasjen sees også litt tydligere. Hele bysten er festet med 3D-puter.
Festet en nål fra Tim Holtz i garnet. Har brukt en 3D-pute på ene siden av puta for å få det til å se ut som det er en ordentlig pute;)

Tja, kjører på med det opprinnelige kortet når jeg først er i gang jeg;)Ehh, dette ble da i 15x20, og det ble altså 5 cm for stort;) Dette var langt fra noen hurtigversjon. Fant inspirasjon i Stamparticbloggen til å lage rammene med Spellbindersdies etter en fin tutorial av Marianne. Har brukt flere lag og lagd det tredimensjonalt. Brukt som sagt de samme arkene, dies og stempel som det øverste kortet.
Her sees emballasjen jeg har brukt som er den grønne tagen som er fra en pakning fra Pink Paislee. Jeg lagde et par blomster av gasbind som jeg farget med Distress Stain Weathered Wood, Synes det passet godt med stoffblomsten fra Prima til temaet her.Målebåndet her er klippet ut fra en klestag.


Buttonen er et nytt produkt fra Andrine & Marens Landhandel som de er alene om å ha her i landet. Jeg har t.o.m etter en konkurranse fått med mine forslag med maritime tekster på buttons.  Synes det er så lite maritime ting å få tak i (men nå har Maja Design kommet med en herlig arkserie da).
 
På dette kortet hadde jeg litt bedre plass, og ville lage et "syrom". Her har jeg hatt metalltape på rammen jeg har klippet ut fra et ark fra Poppy Design for å illudere et speil;)  Puta i stolen har også her fått 3D-pute så det ser mer ut som en ordentlig pute. Festet også mønsterark inne i bildet bak stolen.Elementene og teknikkene er de samme her som det øverste kortet

Nå er jeg snart ajour med oppgavene her, mangler bare èn. Er ellers opptatt med å bli ferdig med finalebidraget som har frist i morgen. Ha en fortsatt fin uke alle sammen!5 kommentarer:

 1. Så utrolig stilige kort du har laget Mette! Utrolig herlig med stolen og bysten slik, HELT etter min smak. :D

  Synes forresten det kortet du leverte sist til konkurransen var stiligst! ♥

  Ha en super dag!
  Klem Kari

  SvarSlett
 2. Jammen imponerende at du klarte å hive deg rundt og få ferdig det 'riktige' kortet etter å ha laget det første. De er utrolig flotte begge to ! Masse lekre detaljer og flotte ark og pynt. Flink du :-)
  Ønsker deg en god sommer !
  Klem
  T.

  SvarSlett
 3. Nydelig kort. Så herlige de diesene til TH. Lekre farger og ark. Synes du gjorde en veldig god jobb med kort nr. 2.

  SvarSlett
 4. Kjempelekkert kort Mette!!!
  Stilig satt sammen!! :))

  ♥ klem, Inger

  SvarSlett
 5. Jeg syns begge kortene blei knallstilige!!!!! :D Skikkelig kult med å lage sånn systuer!! :) Åssen gjør du det inni kortene?

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3