tirsdag 7. juni 2011

Lerret

Lenge siden sist nå, og jeg er langt fra ajour med innleggene her. Men PC står vel ikke høyest på prioriteringslista. nå på denne tiden av året. Fortsetter med Casamixoppgavene, og dette er den tredje i rekken. Skulle lage lerret, og her var kriteriene:

Du skal bruke maling.


Du skal bruke tape. (washi, dekortape, maskeringstape e.l.)

Du skal ha med tekst på lerretet. (skrive selv, stempel e.l.)

Du skal ikke bruke bilder(foto), men du kan bruke utklipp fra blader, stempler e.l.

Hadde egentlig tenkt å lage noe i en helt annen stil, men så hadde jeg disse bildene og lerretene i størrelsen 30 x 40 cm liggende som jeg lenge hadde tenkt å lage noe av.  Blir mange bilder her;)  Klikk gjerne på bildene så er det enda lettere å se de forskjellige strukturene og effektene;)
Her er lerretet jeg leverte til konkurransen. Motivet er fra Sagen. Grunnet først lerretet med Gesso. Deretter la jeg på en serviett med rosemotiv fra Sagen som jeg hadde på decoupagelim. Deretter malte jeg over det meste med hvit Gesso igjen.. Har hatt på masse relieffpasta. Brukt strie, osteklut, blonde, decorblondetape og tape fra Tim Holtz. Jeg har brukt det tynneste laget som jeg tok av fra servietten til å stemple på, for deretter å feste det til lerret med decoupagelim. Ble ikke vellykket å stemple rett på lerretet siden det har ramme under.   Hatt på maling i hvitt og grått underveis.Her sees det øverste venstre hjørne hvor jeg har brukt mye relieffpasta. Har hatt over litt grå maling som jeg har tørket av igjen for bare å få det ned i "furene" i relieffpastaen. Her kan servietten med de rosa rosene såvidt skimtes under fuglen fra Tim Holtz. Klokka er også fra TH.  Ornamentmotivet er et stempel fra Oxford Impressions. Hatt godt med relieffpasta rundt bildet også.


I det øverste høyre hjørne har jeg brukt cracklepaint i fargen Aged Mahogany og Picket Fence på en swirl i tre fra Kaiserscraft. Poststempel fra Oxford Impressions. Synes de passet så godt i stilen til Tim Holtstapen som sees til venstre i bildet. 


Litt lenger ned synes ostekluten jeg har brukt. Festet den med godt med Gesso.Her i venstre hjørne har jeg hatt på et rosebånd fra Tim Holtz som jeg har farget Distress Stain i fargen Spun Sugar. Under bildet har jeg strie som jeg har masse maling oppå. Synes det gir en fin struktur. Tim Holtztape under der og en slags blondetape som jeg fikk i en forundringspakke på Casatreffet. Teksten er også et stempel fra Tim Holtz.


Nede i det høyre hjørnet har jeg hatt på en blondebit.Dette var det andre lerretet jeg lagde. Var veldig morsomt når jeg først var i gang, men brukte nok en hel helg på disse to;)I øverste venstre hjørnet er det en striebit som har fått godt med Gesso og relieffpasta og litt TH-tape på seg. Her sees også den grå malingen jeg har hatt på pastaen. Det mørke som skimtes under er fra servietten.


Nede i venstre hjørne er en finérswirl fra Kaiserscraft som har fått samme behandling med cracklepaint som på det øverste lerretet. Her er en annen blondetape av samme type som over. Litt TH-tape og stempel. Under lagene er det også osteklut (synes under stempelet iallefall).


Her har jeg klint godt med relieffpasta rundt bildet. Også her et rosettbånd som er farget med Distress Stain.Litt blonde som har fått godt med Gesso. Her er også det samme ornamentstempelet som på det første lerretet. Her synes også roseservietten litt bedre.
Og her er begge lerreten samlet. Jeg har tenkt å henge de opp sammen.

Ha en fin og kreativ uke alle sammen!14 kommentarer:

 1. Nyyyyyyyyyyydelig vakre de var, begge to!!!!!!! :D :D :D :D :D
  Jeg bøyer meg i støvet, så vakkert shabby chic!!!! :)
  Utrolig vakkert kunstverk å ha på veggen i stua! :)

  SvarSlett
 2. Så nydelig Mette. Skjønner godt at du bruker lang tid på disse. Du er jo rene kunstnerern.
  Er ikke så velidg ivrig i hobbykroken jeg heller kjenner jeg. Tar nok en god pause i sommer. Har en fordel at vi ikke har nettforbindelse på hytta :o)

  Klem :o)

  SvarSlett
 3. Så utrolig vakkert, like flotte begge to og de blir nok nydelige sammen på veggen!
  Tenker du koste deg når du laget dem!

  Klemmer
  Marianne

  SvarSlett
 4. Så flotte lerret Mette! Jeg er så dønn imponert over alt du trylller frem. Begge to var utrolig stilig og du bør helt klart henge de opp sammen!

  Ha en super uke, selv om den evt ikke blir så kreativ... Får håpe på finvær til pinsen vel. Og ikke minst neste helg. :D Gleder meg til å se deg igjen!

  Klem Kari

  SvarSlett
 5. Så stilige lerretbilder du har laget, Mette, ser ut som om du har kost deeg med dette ! Masse flotte detaljer, og veldig søte motiv på begge.
  Håper du har en fortsatt fin dag.
  Klem
  T.

  SvarSlett
 6. super flotte lærreder med flotte teknikker og søde farver
  knus Pia

  SvarSlett
 7. kjempefine lerret med flotte detaljer.
  klem :)

  SvarSlett
 8. Fantastisk flott lerret. Spennende teknikker og sååå mange lekre detaljer. Klem

  SvarSlett
 9. Å, disse var lekre. Skjønner godt at dette tok tid, for her var det fullt av stilige detaljer. Og du har jo brukt masse ulike teknikker. Du er ordentlig flink, Mette:)
  Klem,
  Hanne

  SvarSlett
 10. Så nydelig og tøft på en gang Mette! Og mye jobb. Men verd det!

  SvarSlett
 11. Helt fantastisk flotte! Jeg skjønner veldig godt at dette tok tid, for begge er spekket med flotte, spennende og forseggjorte detaljer :-) Veldig, veldig flotte!!

  Klem :-)

  SvarSlett
 12. Å så vakre bilder du har lagd! Nydelig arbeide og fyllt av fine detaljer! Litt av en jobb men for et fint resultat! Ha en riktig flott dag, Klem fra anne lise

  SvarSlett
 13. Wow Mette!!
  Disse var helt fantastiske!
  Jeg fik lyst til å pysle med noe slik jeg også (har ikke prøvd lerret før. jeg kan se at du har brukt tid til å lage med, med så mange detaljer.
  Gleder meg til fredag :O))

  Klem Nina x

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3