mandag 14. desember 2009

Scrappehuset - tall

I forbindelse med at Scrappehuset har hatt utrolige 100.000 besøkende i løpet av 15 mndr. har de en konkurranse på gang hvor oppgaven er følgende:

"SCRAPP MED TALL! Så enkelt som det. La deg inspirere av at vi feirer "rundt tall" og lag et scrappeprosjekt hvor du bruker tall."

Jeg fikk lyst til å lage en kalender for 2010 som jeg skal ha på skrivebordet mitt på jobben. Er så sjelden jeg lager noe til meg selv, så dette blir en liten "julegave" fra meg til meg;) Jeg har brukt kalenderarket til Papirdesign som utgangspunkt. Bildene jeg har brukt på sidene er vel nesten uten unntak fra Gudrun Loenneckens designark for Minnhjørnet. Har brukt en del tekststempler med "visdomsord" som kan være godt å ta med seg i hverdagen!
Laget en base av papp og bundet sammen det hele med Bind-It-All. Hvert kalenderark har en base av Bazzill Vanilla.
Må vel nesten advare mot maaange bilder og laaaangt innlegg;)På forsiden her har jeg brukt mønsterark fra Kaiserscraft som er rufset og svertet i kantene. Gamle boksider og en Spellbindersramme som er svertet med Distress Vintage Photo. Alle kanter her er svertet med Vintage Photo og Catseye Dark brown.Pyntet med en blonde og noen roser. Årstallet er Thickers som er svertet med Vintage Photo. Alt har fått en god dæsj med Glimmermist i fargen Bronze.


Mønsterark fra Melissa Frances som jeg har stemplet på noen snøfnugg fra Stempelglede med Archival Ink Coffee. Pyntet med en gammel bokside som er svertet og sprayet med Glimmermist Bronze. Snøkrystall er sprayet med Glimmermist Glacier, svertet i kantene og fåt en halvperle i midten. Kalenderarket er svertet med Distress Vintage Photo.

Februar har fått mønsterark fra 3ndy papir som er stemplet med hjørnestempel fra Stempelglede kristtornplaten og fått et swirlstempel fra Inkadinkado som jeg har pyntet med Liquid Pearls i gull. Er ikke sikker på hvor det rosa snøfnugget med litt glitter på kommer fra.


Mars har bakgrunnsark fra 3ndy, Gammelt noteark som er godt sprayet med Glimmermist Coffee Shop og svertet med Catseye Dark Brown i kantene. Blingswirler fra Prima. Hjørnestempler fra Papirgleder.


April har også mønsterark fra 3ndy som er svertet i kantene med Distress Vintage Photo (som de fleste panelene) og fått hjørnestempel fra Stempelglede. Tekststempel fra Oxford Impressions. Her pyntet jeg med en rød rose fordi det passet til teksten;) Ellers har jeg prøvd å unngå for mye pynt på sidene så ikke kalenderen skulle bli for "sprikete".


Kom mai du skjønne milde med mønsterark fra 3ndy. Swirle- og tekststempel kommer fra Tim Holtz.


Juni har fått blomsterpryd fra 3ndy. Pyntet igjen med gammelt noteark med masse glimmermist;) og en romantisk blonde bak som jeg syntes passet inn her. Har klippet ut noen roser fra mønsterarket som er montert med 3D-puter. Hjørnestempel fra Stempelglede.


Juli for meg er sjø og båtliv, og da måtte jeg jo ha en maritim tilnærming til denne måneden. Fortsatt mønsterark fra 3ndy som jeg har malt litt med hvit Gesso for å få en roligere bakgrunn for tekststempelet fra Tim Holtz. Hjørnestempler fra Papirgleder.


August har fått mønsterark fra Melissa Frances. Stemplet på en fugl på gren fra Tim Holtz og hjørnestempler fra Papirgleder.


September har igjen ark fra 3ndy som jeg har malt med litt hvit Gesso for å få en fargetone som passet bedre til bildet. Tekststempel fra Tim Holtz og kantstempler fra Papirgleder.


Oktober har også mønsterark fra 3ndy og et tekststempel fra Tim Holtz igjen som passet så godt til bildet. Synes kanskje ikke så godt på bildet her siden det sitter litt langt opp i fohold til spiralene. Rosestempelet er fra Stempelglede.


3ndyark pryder også november og jeg har brukt litt Distress crackle paint i fargen Picket Fence, Hjørnestempel fra Tim Holtz og Papirgleder.


Julemåneden har 3ndyark med snøfnugg på. Jeg har stemplet "Glade jul-tekststempel" fra Stempelglede og hjørnestempler fra samme produsent.


Basen av papp er kledd med gamle noteark som er malt med hvit Gesso. Synes det da ble litt "snillere" mot kalendersidene siden litt av basen synes da jeg har arkene litt mindre.

Tusen hjertelig takk til alle dere som er på besøk her og legger igjen koselige kommentarer - det varmer!
En fortsatt god adventstid til hver og en av dere - ikke glem å nyte den!

22 kommentarer:

 1. Hærlighet denne var knallflott!!!
  Sent men utrolig godt bidrag:0)

  Takk for at du ble med!
  Ha en fin tid selv!

  SvarSlett
 2. WOW, denne var bare rålekker !!

  Klem, Gry-Heidi :)

  SvarSlett
 3. Noe så flott!
  Virkelig en utsøkt gave til deg selv:)

  SvarSlett
 4. Så nydelig kalender; hyggelig å se (og en grei påminnelse til meg om at jeg må få laget kort til ei 90 år gml oldemor) ! Takk for titten.

  SvarSlett
 5. WOW!! Så utrolig nydelig i både farger og detaljer, Mette. Fy fela, det er den lekreste kalenderen jeg har sett ♥♥♥

  Klem fra Nina

  SvarSlett
 6. Kjære vene, for en flott kalender! Masse arbeid med denne, men det kan jo forsvares når du kan glede deg over den et helt år :-)
  Ønsker deg en fortsatt fin førjulstid!

  SvarSlett
 7. Kjempelekker julegave til deg selv.... ♥

  Linda

  SvarSlett
 8. ÅÅÅÅ SÅ fin!!! Vilken trevlig blogg du har!

  Kram Marie

  SvarSlett
 9. Nydelig kalender!!
  Jeg har selv planlagt et sånt kalenderprosjekt med det arket fra Papirdesign. Har ikke Bind it All maskinene, så må finne på noe lurt når det gjelder løsning på hvordan sette den sammen. Har noen ideer i hodet der! Får bare se, når jeg skal få satt ut i livet dette prosjektet!

  Takk for varmende ord i min blogg! Nyt adventstida uten for mye stress, du også!! Klem, Hege

  SvarSlett
 10. For et fantastisk prosjekt! Mange fine detaljer, og flott med nøye utvalgte stempler for de forskjellige månedene. Jeg synes også det er supert med beskrivelser av fremgangsmåter og produktnavn.

  Vil gjerne også takk for hyggelig kommentar i bloggen min, veldig koselig at du har tittet innom hos meg:)
  Ønsker deg en riktig god jul!

  SvarSlett
 11. wow så lækker kalender, lækker vintage stil hele vejen igennem

  SvarSlett
 12. Åh!!!! Så utrolig stilig kalender!
  Vakkert og flott gjennomført!
  Så flink du er :o)
  Storklem Anne

  SvarSlett
 13. Nyyyyydelig kalender! Alle sidene var delikate, og august var spesielt lekker... Gosh, du er flink altså!

  SvarSlett
 14. Åååå, for en aldeles nyyydelig kalender, Mette! Så gjennomført og velkomponert! ♥

  Og så er det jo moro å lage noe til seg selv i blant også - det meste vi holder på med er jo tiltenkt andre stort sett. ;)

  Håper jeg får se den "på ordentlig" før du tar den med på kontoret! ;)

  *klem*

  SvarSlett
 15. Oi, den var utrolig flott Mette!! Var vel på tide å lage noe fint til deg selv ogaå! :) Og som Hanne sier, håper jeg får se den før du tar den med på kontoret!! :)

  SvarSlett
 16. For en fantastisk nydelig kalender! Mer er det ikke å si..!

  SvarSlett
 17. Så flott kalender!!! Elsker sånne vintage-bilder, og i det hele tatt den stilen! :) God jul, Cesilie :)

  SvarSlett
 18. Hej!
  Hittade till dig via Linda och är stum av beundran.En otroligt vacker almanacka du gjort!

  SvarSlett
 19. Hei Carina!
  Så koselig at du fant veien til bloggen min! Takk for hyggelig kommentar! Jeg har prøvd å besøke deg også, men fikk ikke tilgang til bloggen din dessverre. Synes det er koselig å kunne legge igjen en hilsen!
  klem fra Mette

  SvarSlett
 20. Åh, men jag bara storknar! Vilket jobb! Vackert, vackert, vackert!!:)
  Kram!

  SvarSlett
 21. Fantastisk nydelig kaender!! Nyydelig :)

  SvarSlett
 22. For en fantastisk nydelig kalender! Gratulerer - og god jul! :D

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å besøke meg og legge igjen en kommentar i bloggen min! Det setter jeg stor pris på <3